Beauty

Foundation Friday | Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation

1 maart 2024

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120)

Ik liet deze foundation al even voorbij komen in de Fenty Beauty shoplog van een paar weken geleden en inmiddels is het tijd voor een uitgebreide review over de Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation. Zoek je een matte foundation die blurring en longwearing is dan ga je hier heel erg blij van worden, maar bereid je voor op ook zeker een paar kanttekeningen..

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120)

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review

De belofte

“Longwear, light-as-air powder delivering light to full coverage in a non-cakey soft matte finish. This award-winning foundation forever changed the game, now in a longwear, light-as-air powder to deliver light to full coverage in a non-cakey soft matte finish in 50 shades for all. It’s fast, flawless, easy.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Fenty Beauty zijn in Nederland verkrijgbaar via de Franse Sephora website en via de officiële Fenty Beauty webshop. Ik bestelde deze foundation via de officiële website voor €39,90/9,1g en het product is verkrijgbaar in 50 verschillende tinten.

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120) Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120) Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120) Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120) Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Powder Foundation review (120)

Review

Als het op de looks van deze foundation aankomt dan vind ik hem in ieder geval prachtig om te zien. Bovendien maakt zo’n compact het heel eenvoudig om met je mee te nemen, ook omdat er een spiegeltje in verwerkt zit. Het huidgevoel van het product is zijdezacht en laat zich goed blenden. Ik draag dit product in de kleur 120 (light with neutral undertones) en deze lijkt wat te licht, maar als je naar mijn hals kijkt is het eigenlijk een perfecte match voor de winterperiode. Deze foundation is op basis van talk, kaoline en siliconen waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd. Goed om te weten: deze foundation is vegan en cruelty-free.

Als het op de beloftes van dit product aankomt dan kan ik zeker zeggen dat het product blurred als een malle, de huidtextuur en poriën lijken wel een real life filter over zich heen te hebben, en dat het zeker eenvoudig is om aan te brengen, een controleerbare licht tot full coverage heeft, niet in de lijntjes trekt en longwearing is waarbij een regenbuitje en sportsessie geen probleem zijn. Maar (en hier komen dan toch echt een paar nadelen..) deze foundation heeft zo’n matte finish dat mijn huid er een beetje ‘dood’ van slaat, zelfs met goed hydraterende skincare én een plumping primer eronder, en is er extra aandacht nodig om ‘het leven’ terug te krijgen in mijn gezicht met bronzer, blush en highlighter.

Ondanks de matte finish kan je deze foundation dus wel gebruiken met een droge huid, maar zorg er dan wel voor dat je gezicht velletjesvrij is én goed gehydrateerd is als het op de skincare eronder aankomt. Het is daarnaast natuurlijk ook heel persoonlijk welke finish je aanspreekt. Persoonlijk hou ik meer van een satin finish met een glow, maar dat kan je bij dit product dan weer naderhand toevoegen met andere producten en weet je dat de basis in ieder geval echt nergens naartoe gaat en de hele dag op z’n plek zal blijven zitten. Bovendien zal het ‘doffe’ gedurende de dag echt wel wat verminderen, dan te zien is op het resultaat op de voor- en nafoto’s. Dit komt omdat de natuurlijke oliën en de warmte van de huid deze foundation gedurende de dag er wat ‘zachter’ uit laat zien.

Het aanbrengen met het bijgeleverde sponsje levert een medium tot full coverage dekking op en het werkt bizar snel en eenvoudig waardoor dit een foolproof methode is. Dit resultaat zie je dan ook op de foto’s in dit artikel. Maar, je kan dit product ook aanbrengen met een flat top kabuki voor een lichte tot medium dekking en je kan hem ook als een poeder voor óver een vloeibare foundation aanbrengen. Doe dit dan met een meer fluffy brush waardoor je de vloeibare foundation afpoedert als een soort blurring setting powder, daar werkt dit product echt perfect voor!

Zoals je merkt is dit duidelijk een foundation met een handleiding en z’n voordelen en nadelen en heeft het product best wel een aantal keer uitproberen nodig om te kijken hoe je deze het liefst gebruikt voor het mooiste resultaat: van matte foundation tot blurring setting powder.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 maart 2024 at 07:14

  Deze miss zangeres maakt het waar.
  Prachtige verpakking.
  Mooie teint.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.