Beauty

Foundation tips voor de rijpere huid

29 maart 2024

foundation tips voor de rijpere huid (rijpe huid, oudere huid, make-up tips)

Zodra je iets ouder wordt – duidelijk merkbaar vanaf je 35e tot 40e levensjaar – zal je merken dat je huid anders aan begint te voelen en er anders uit gaat zien. Deze zal wat doffer ogen, minder stevig aanvoelen, vaak wat droger zijn en de hoeveelheid en diepte van de fijne lijntjes en rimpeltjes begint toe te nemen. Niet alleen je skincare vraagt nu om een verandering en andere aanpak, maar ook begint hier de zoektocht naar hoe je je make-up er zo mooi en fris mogelijk uit kan laten zien met drogere plekjes, een slappere huid en meer lijntjes en rimpels.. Lees verder voor een aantal fijne foundation tips voor de rijpere huid!

‘Lees ook: Skintalk | Het verschil tussen een droge en een vochtarme huid.’

foundation tips voor de rijpere huid (rijpe huid, oudere huid, make-up tips)

Foundation tips voor de rijpe huid

Wanneer het aankomt op een zo mooi, natuurlijk en fris mogelijk resultaat van een foundation, kan je dit het beste zien in vier stappen. Zo zal je merken dat je foundation makkelijker aan te brengen is, een mooi resultaat heeft, droge plekjes minder zal accentueren, niet of veel minder in lijntjes en rimpels zal ophopen en alsnog een heel natuurlijk resultaat zal geven.

Het voorbereiden van de huid

Een goede skincareroutine is eigenlijk onmisbaar als basis voor het mooi kunnen aanbrengen van je make-up. Het zorgt er namelijk voor dat je huid goed gehydrateerd en gevoed is waardoor deze zo soepel mogelijk aanvoelt en zo min mogelijk last heeft van velletjes, droge plekjes en droogtelijntjes (is écht wat anders dan rimpeltjes en kan voorkomen worden!), dat losse velletjes en dode huidcellen verwijderd zijn en je huid er minder dof uitziet. Hiermee heb je al een hele verandering te pakken met hoe je make-up aan zal brengen en zal ogen.

Onmisbaar in een skincare routine en passend bij iéder huidtype? In ieder geval twee keer per dag je huid mild maar effectief reinigen, regelmatig exfoliëren, een hyaluronzuur-serum in de ochtend en avond, een vollere crème of huidolie in de avond en de combinatie van een vitamine C-serum + een SPF30/SPF50 in de ochtend.

–> Mocht je nu naast een rijpere huid ook te maken hebben met een drogere huid, dan kan het een wereld van verschil zijn om in de vóór het aanbrengen van je foundation één druppel huidolie op te warmen tussen je vingertoppen en deze zachtjes op je gezicht ‘in te drukken’, met de focus op de droge plekjes.

foundation tips voor de rijpere huid (rijpe huid, oudere huid, make-up tips)

De finish van een foundation

Natuurlijk is één en ander ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar wanneer je wat meer last hebt van droge plekjes, een drogere huid en diepere lijntjes en rimpels dan kan je het beste ver uit de buurt blijven van matte foundations. Deze laten de huid er namelijk al snel droger en doffer uitzien en hebben veel meer de neiging op te gaan hopen in lijntjes en rimpeltjes waardoor deze juist geaccentueerd zullen worden. Een meer natuurlijke finish (satin – glowy) zal de huid er juist frisser en wat natuurlijker uit laten zien en accentueert droge plekjes en lijntjes/rimpels minder.

–> Less is more! Gebruik niet teveel foundation maar begin met een klein beetje product, bekijk het resultaat en gebruik enkel op de plekjes waar het nodig is eventueel een klein beetje extra product of een aanvullende concealer. Je huid mag er ook nog gewoon als huid uitzien en bovendien zorgt teveel foundation juist eerder voor een wat streperig of cakey resultaat en zal het eerder gaan ‘glijden’ en in lijntjes en rimpels gaan zitten.

IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review

Het aanbrengen van de foundation

Ik heb zo door de jaren heen een enorme voorkeur gekregen voor het aanbrengen van een foundation of BB Cream met mijn vingers. Dit zorgt ervoor dat 1. het product niet kan worden opgezogen door een kwast of sponsje, waardoor je minder product ‘kwijt bent’ en 2. het product door de vingertoppen wat wordt opgewarmd waardoor het makkelijker versmelt met de huid tot een natuurlijker resultaat. Het nadeel van het aanbrengen van foundation met je vingers, is dat je hierna wel altijd goed je handen moet wassen.

Wat daarnaast een wereld van verschil maakt in het aanbrengen van een foundation, is het goed blenden in de huid. Neem hier echt even de tijd voor en neem ook goed de overgang naar de haargrens, bij de oren en de hals mee voor een mooi geheel en om het ‘maskereffect’ te voorkomen. Dit kan dus heel goed met de vingers met een wat meer deppende in plaats van vegende beweging, maar je kan ook heel mooi een foundation blenden met een platte kabuki-kwast door de foundation met een zachte ronddraaiende beweging ‘in de huid’ te buffen. Werk je graag met een sponsje zoals een Beautyblender? Dan kan je deze licht vochtig maken en je foundation al bouncend blenden.

–> Dep ná het aanbrengen en blenden van de foundation zachtjes met je ringvinger in/op de plekken met rimpeltjes en lijntjes, zoals onder de ogen en bij de neuslippenplooi. Probeer het maar eens en je zal zien dat je de foundation die tijdens het aanbrengen al direct wat in de lijntjes is gaan zitten wat wegwerkt waardoor ze ook duidelijk minder opvallen.

foundation tips voor de rijpere huid (rijpe huid, oudere huid, make-up tips)

Het setten van de foundation

Nu je foundation aangebracht is, is het tijd om ervoor te zorgen dat deze de hele dag op haar plek blijft en zo min mogelijk de kans heeft om te gaan ‘glijden’ of op te gaan hopen in lijntjes en rimpels. Deze laatste stap is dus eigenlijk onmisbaar in een foundation routine: setten! Kies hiervoor liever niet voor een gekleurd poeder, aangezien deze vaak talk bevatten en zo een te droge en matte finish geven. Een transparante finishing powder of setting powder is vaak talkvrij en zoveel fijner gemalen dat het een onzichtbare sluier over je make-up legt waardoor deze én de hele dag mooi blijft zitten én vaak een blurring effect heeft waardoor lijntjes, rimpeltjes en eventueel grove poriën juist minder opvallen. Win-win!

foundation tips voor de rijpere huid (rijpe huid, oudere huid, make-up tips)

Welke foundation voor de rijpere huid?

Makeup Revolution Skin Silk Luminous serum foundation
Maybelline Superstay 24H Skin Tint
Dior Forever Skin Glow foundation
Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting foundation
Purito Cica Clearing BB Cream
IT Cosmetics your skin but better foundation

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 7 april 2024 at 10:00

    Ik vind ‘rijpere huid’ echt zo;n vreselijke term. Zeg dan gewoon ‘oudere huid’. Rijp is een banaan, een appel of een lekkere perzik. Maar in combinatie met het woord huid … krijg ik er echt de rillingen van. Want mijn oudere huid is over-rijp en dat is niet prettig om te lezen. Laten we gewoon ‘oudere huid’ zeggen, ok? Of 35+ huid. Of 50+ huid. En de beste oplossing is: gewoon lekker geen make-up dragen. Heerlijk. ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.