Fashion

Shoptip | Gouden sieraden van TOV Essentials

2 maart 2024

gouden sieraden mooi houden (TOV Essentials)

Al op redelijk jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik alleen tegen sieraden van goud kon, omdat de rest irritatie en vlekken op de huid opleverde. Iets waar ik in mijn tienerjaren behoorlijk van baalde, aangezien ik toen zilver echt veel mooier vond en witgoud behoorlijk prijzig was.. Inmiddels draag ik al jaren enkel gouden sieraden en begin ik een steeds grotere collectie te krijgen met items waar ik stuk voor stuk blij mee ben en mooi mee kan afwisselen en combineren. In dit artikel laat ik je mijn nieuwste aanwinsten van TOV Essentials zien én deel ik enkele tips met je om gouden sieraden mooi te houden zodat je er jarenlang plezier van zal hebben.

‘Lees ook: Fashion | Dit zijn dé musthave kleuren voor in je kledingkast.’

gouden sieraden mooi houden (TOV Essentials)

TOV Essentials

Alle sieraden van TOV Essentials zijn 14k gouden sieraden van ‘goed goud’; ze worden namelijk gemaakt van vintage goud dat wordt gesmolten en opnieuw – met de hand – wordt gesmeed volgens de internationale goudsmid standaard. Massief gouden sieraden hebben bovendien als voordeel dat ze niet oxideren, kleurecht zijn, hypoallergeen zijn (dus zacht voor je huid) en blijven stralen zodat je er jarenlang plezier van zal hebben.

In dit artikel zie je op de foto’s de volgende sieraden voorbij komen:

– aangezien ik al een tijdje aan het twijfelen ben over een nieuwe low helix/conch oorpiercing, viel mijn keuze al snel op de gouden Essential Earcuff. Zo’n cuff klem je om je oorschelp heen en blijft vervolgens goed op z’n plek zitten, je hebt er dus geen gaatje voor nodig!

– ik wil langzaam maar zeker mijn echt-gouden-sieradencollectie verder uitbreiden en een mooie basic gouden ring zoals de 2mm Curve Band Ring is altijd goed; subtiel wanneer je hem afzonderlijk draagt, maar ook goed te combineren wanneer je meerdere ringen aan één hand draagt.

– als je mij een beetje kent, weet je dat ik een groot liefhebber ben van fijne sieraden als klein accent aan mijn outfit en mijzelf. Een ketting zoals de Pavé Zirkonia Halo Pendant Ketting stond al even op mijn verlanglijstje en ik vind hem echt prachtig. Heel subtiel, mooi verfijnd afgewerkt en een subtiele eyecatcher om mijn hals (en door de verstelbare lengte is er leuk mee te ‘spelen’ qua hoe hij valt in combinatie met bijvoorbeeld een blouse of juist over een trui).

gouden sieraden mooi houden (TOV Essentials)

Tips om gouden sieraden mooi te houden

Alhoewel gouden sieraden een heleboel kunnen hebben en tegen veel bestand zijn, zijn er toch een aantal dingen om rekening mee te houden als je gouden sieraden mooi houden wil, zodat je er zo lang mogelijk plezier van zal hebben:

– maak af en toe je sieraden zoals gouden ringen, kettingen, oorbellen en armbanden schoon door ze enkele minuten in een mengsel van lauwwarm water en een paar druppels milde zeep te laten weken. Vervolgens verwijder je met bijvoorbeeld een zachte tandenborstel vuil en aanslag, spoel je ze af onder de kraan en droog je ze af met een zachte sieraden- of microvezeldoek
– doe je sieraden af wanneer je gaat klussen om beschadigingen, deukjes en krassen te voorkomen
– doe je gouden ringen af wanneer je gaat slapen, om de extra wrijving te verminderen
– draag je sieraden niet met sporten, douchen of zwemmen. Ook al kan het goud er an sich wel tegen, toch is de kans groter dat het beschadigt doordat je bijvoorbeeld ergens achter blijft hangen, kan er sneller aanslag ontstaan door zweet of chloorwater en worden ze hierdoor ook sneller dof
– draag tijdens het afwassen schoonmaakhandschoenen of doe je ringen en armbanden af
– doe je gouden ketting pas om nadat je parfum hebt aangebracht en deze al enigszins opgedroogd is
– maak er een gewoonte van om gouden sieraden die je niet draagt schoon en droog op te ruimen, het liefst op een donkere plek of in een sieradendoosje zodat door onder andere zonlicht verkleuring geen kans krijgt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 maart 2024 at 12:22

  Schitterende jewels.
  Ik ken webshop al veel langer.
  Tijdloos.

 • Avatar van Bre
  Reply Bre 3 maart 2024 at 10:31

  Echt Tov! Ze hebben er inderdaad mooie sieraden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.