Beauty

Foundation Friday | Makeup Revolution Skin Silk Luminous Serum Foundation

15 maart 2024

Makeup Revolution Skin Silk foundation review F3

Vandaag een heel fijne budget beauty tip met deze Makeup Revolution Skin Silk foundation die volgens velen dé dupe zou zijn van de viral Laura Mercier Real Flawless foundation. Nu heb ik die laatste persoonlijk nog niet getest, maar ik kan je wel alles over deze Makeup Revolution foundation vertellen met een uitgebreide review inclusief voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Yves Rocher Repair whipped body butter.’

Makeup Revolution Skin Silk foundation review F3

Makeup Revolution Skin Silk Luminous Serum Foundation

De belofte

“Soft as silk, light as air, powered by skincare. Revolution’s first-ever light to medium coverage skin-loving serum foundation is here – enriched with hyaluronic and peptide complex to plump and hydrate your complexion.Available in 20 shades, this lightweight, breathable foundation glides on for an undetectable, your-skin-but-better feel. Apply sparingly for subtle coverage or build for that second-skin effect.”

Ingrediënten

Deze foundation is een hybride product en zit tussen skincare en make-up in. Daar kan ik als skinfluencer natuurlijk alleen maar héél enthousiast van worden! De basis bestaat uit water, siliconen en kleurpigmenten en daar is onder andere glycerine, lecithine, vitamine E, hyaluronzuur en een peptidenmix aan toegevoegd. Deze skinloving ingredients maken de formule zowel hydraterend als verzachtend en stimuleren zelfs de collageenaanmaak voor een stevigere huid.

Goed om te weten: deze foundation is vegan & cruelty-free.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Makeup Revolution Skin Silk Luminous Serum Foundation is verkrijgbaar voor €11,95/23ml bij onder andere Kruidvat en Boozyshop en is verkrijgbaar in 20 verschillende tinten.

Makeup Revolution Skin Silk foundation review F3 Makeup Revolution Skin Silk foundation review F3

Review

De flacon is van glas en heeft een vierkante vorm met een nude kleurverloop. Onder de dop zit een handig pompje waardoor je de foundation goed kan doseren. De lichte glanzende roségouden details geven de flacon een chique uitstraling.

De textuur van deze foundation is wat aan de dunnere kant, iets dat vaak zo is bij een serum foundation. Het zorgt ervoor dat de foundation heel eenvoudig te blenden is op je huid en geeft een luchtig en fris huidgevoel. Deze foundation heeft verder een subtiele klei-achtige geur (?) maar is in ieder geval niet storend geparfumeerd.

Ik besloot zelf voor de kleur F3 te gaan en verrassend genoeg is deze een heel erg goede match voor mij. Ik wist namelijk zeker dat F2 te licht voor me zou zijn en F4 te donker, maar twijfelde door de kleuromschrijving (“for light skin tones with a warm neutral undertone”) of F3 toch niet te warm/oranje voor me zou zijn. Maar gelukkig is daar eenmaal aangebracht helemaal niets meer van te zien en loopt het mooi over in de hals en bij de haarlijn.

De dekking van de Makeup Revolution Skin Silk foundation is licht tot medium; aan de lichtere kant wanneer je hem met je vingertoppen aanbrengt en richting medium wanneer je hem met een kwast aanbrengt. Ik heb voor de voor- en nafoto’s één pompje gebruikt en aangebracht met de kwast en dat geeft een heel natuurlijk resultaat. Roodheid, vlekjes en oneffenheden worden mooi geneutraliseerd maar je ziet nog steeds ‘huid’ en moedervlekjes waardoor het er niet cakey uitziet. De finish is satin to glowy en vind ik persoonlijk heel erg mooi, maar kan natuurlijk wat matter gemaakt worden met bijvoorbeeld een matterende poeder erover. Als ik nog een voordeel van deze foundation op moet noemen dan is het wel dat deze echt perfect is voor de drogere huid en rijpere huid; droge plekjes worden niet geaccentueerd, hij kruipt niet in fijne lijntjes en rimpels en geeft een mooi plumping effect.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nicole Antonissen
    Reply Nicole Antonissen 15 maart 2024 at 21:36

    Klinkt goed voor mijn vochtarme huidje

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.