Mama & Kind

Kids tip | MGA Miniverse Pasen/Lente

25 maart 2024

wat is miniverse pasen/lente 2024 collectie (make it mini food, MGA Miniverse)

En dit is heus niet alleen een leuke tip voor kinderen, want stiekem vind ik het zelf toch ook wel echt heeeeel erg schattig en leuk om mee bezig te zijn: MGA Miniverse! Zie het als een soort verrassingsbal waarin allerlei spulletjes zitten om iets ‘in het mini’ van te kunnen maken; variërend in onderwerpen van food tot lifestyle. Speciaal in een lentethema en voor Pasen hebben ze nu vier limited editions uitgebracht waarvan ik je er in dit artikel alvast twee laat zien. Leuk als cadeautje voor de kinderen met Pasen of om ze mee te verstoppen voor het traditionele eieren zoeken :)

‘Lees ook: Kids tip | PAW Patrol World game review (Nintendo Switch).’

wat is miniverse pasen/lente 2024 collectie (make it mini food, MGA Miniverse) wat is miniverse pasen/lente 2024 collectie (make it mini food, MGA Miniverse) wat is miniverse pasen/lente 2024 collectie (make it mini food, MGA Miniverse)

Wat is Miniverse?

Ik heb wel eens vaker in mijn Instagram Stories het unboxen van Miniverse ballen laten zien en telkens weer krijg ik heel enthousiaste reacties. Maar ook krijg ik wel eens de vraag wat je nou kan verwachten van zo’n bol en de vraag ‘wat is Miniverse’ en wat kan je ermee?

In iedere bol zitten de benodigdheden en accessoires voor het maken van je eigen miniaturen en je hebt ze in verschillende thema’s. Maar het meest bekend zijn toch wel de ‘Make It Mini Food’-varianten waarin je dus met alle ‘ingrediënten’ aan de slag kan om gerechten, snacks of drankjes in elkaar te zetten.

Je weet vooraf nooit wat er precies in de bol zit en dat geeft er een leuk verrassingselement aan: uitpakken, je laten verrassen en fröbelen maar! Bij iedere Miniverse zit een duidelijke gebruiksaanwijzing en een soort van receptenkaart met hoe je jouw ingrediënten of benodigdheden samen kan voegen om het resultaat zoals op het plaatje te krijgen. De meeste setjes bevatten iets dat door moet gaan voor water, glazuur, frosting of iets anders vloeibaars. Dit is gemaakt van een hars die je – als je je ‘receptje’ hebt geperfectioneerd – kan uitharden in uv-licht. Zo komt alles aan elkaar te zitten en heb je een tof miniatuurgerechtje, plantje of zelfs bijvoorbeeld een aquarium met visjes of een schildpadje. Très cute om te verzamelen en te sparen, maar hier in huis worden de resultaten heel erg leuk gebruikt als attributen voor in de Schleich paardenmanege, in het muizenpoppenhuis en voor de Barbies :)

Let wel op: vanwege de hars die uithardt in uv-licht is het aan te raden om je knutselmomentje dus niet buiten of in direct zonlicht op tafel voor het raam te doen. Vanwege de hars en alle kleine onderdelen is Miniverse aan te raden vanaf 8 jaar, of in ieder geval met ouderlijk toezicht/hulp aan de slag te gaan. En om het maar gezegd te hebben: de producten zijn niet eetbaar.

wat is miniverse pasen/lente 2024 collectie (make it mini food, MGA Miniverse)

Miniverse Lente en Pasen 2024 collectie

In totaal zijn er vier MGA Miniverse Pasen/Lente verkrijgbaar:

– de Amerikaanse traditionele roasted pineapple ham
– een doosje Willy Wonka bars (vind jij de special one met het gouden wikkel?)
– een paasmandje gevuld met eitjes en een paashaasje
– een etagère met paascupcakes.

Prijs en verkrijgbaarheid

De MGA Miniverse voor de lente/Pasen zijn verkrijgbaar voor €12,99 per bal via onder andere bol, Amazon en verschillende (online) speelgoedwinkels.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en affiliate links.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 25 maart 2024 at 12:32

  Hier ook groot fan. De etagere met Paas cupcakes is wel heel leuk. Hoop dat wij die treffen in onze bal.

  Alvast een prettig Pasen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 maart 2024 at 12:06

  Dit is zo schattig.
  Leuk om te maken.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.