Beauty

Unboxing ZENZ Organic pakket

7 maart 2024

zenz organic review vegan haarverzorging

Met mijn grote liefde voor clean haircare vind ik het echt té tof dat ik door ZENZ Organic gevraagd ben om dit jaar intensiever met het merk samen te gaan werken. En dat betekent heel wat producten om uit te gaan proberen, dieper in het merk en de filosofie erachter te duiken én een aantal andere leuke dingen waar ik jullie zeker van op de hoogte ga houden. Laat ik beginnen met een klein stukje achtergrond over dit merk en het laten zien van de inhoud van dit pakket dat is afgestemd op mijn haartype en haarwensen. Heb je zelf een wat gevoelige hoofdhuid en fijn, gekleurd en iets droog haar dan ga je hier vast fijne haartips uit halen!

‘Lees ook: Girlboss interview met Anne-Sophie Skjødt Villemsen van ZENZ Organic.’

zenz organic review vegan haarverzorging

LOOK GOOD. FEEL GOOD. DO GOOD.

ZENZ Organic

Dit merk is ontwikkeld vanuit een visie om een productlijn te ontwikkelen die de industrie kan veranderen, aangezien hierin helaas nog veel te veel gewerkt wordt met schadelijke ingrediënten voor mens en milieu. Bovendien moest het een merk zijn dat zowel door consumenten als professionals gebruikt kon worden en werden er hoge duurzaamheidseisen gesteld aan het gehele proces van ingrediënt tot eindproduct. Het resultaat? Een lijn met haarverzorging en huidverzorging met respect voor jouw gezondheid en onze planeet.

De producten zijn gemaakt met actieve, natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten in verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Geen van de producten bevat hormoonverstorende stoffen, ongewenste chemicaliën en ingrediënten zoals sulfaten, synthetische of essentiële parfum, microplastics, siliconen en parabenen. Bovendien is ZENZ Organic B Corp gecertificeerd en zijn alle producten vegan en cruelty-free.

–> Klik hier voor de website van ZENZ Organic voor meer informatie en het gehele assortiment.

zenz organic review vegan haarverzorging

Unboxing ZENZ Organic pakket

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien en geen idee hebben welke producten bij jouw haartype en haarwensen aan zouden sluiten, dan kan je de ZENZ haaranalyse invullen. Dit duurt slechts een paar minuten en vervolgens komt er een rijtje producten uit die aansluiten bij jouw wensen. Onderstaande producten zijn een aantal die aansluiten bij mijn haaranalyse:

Shampoo Cactus No.17 & Conditioner Cactus No.18

Beide producten zijn eigenlijk geschikt om alle haartypes te voorzien van vocht, kracht en vitaliteit, maar zijn vooral geschikt voor normaal, droog en krullend haar en voor mensen met een droge hoofdhuid. De combinatie van deze twee producten reinigt de hoofdhuid en de haren op een milde manier en zorgen voor gezond en glanzend haar zonder het haar te verzwaren. Er zit onder andere aloë vera, kokoswater, avocado-olie en prickly pear cactusextract in en de geur van deze producten is een combinatie van perzik, cederhout en ananas (= heerlijk fris en clean!).

De shampoo schuimt heel lekker, zeker voor een clean shampoo, en maakt de haren niet stug maar echt lekker fris en schoon. De conditioner is zuinig in gebruik, laat zich goed verdelen en maakt de haren makkelijk doorkambaar, zacht en glanzend. De combi van beide zorgt voor lekker bouncy haar!

zenz organic review vegan haarverzorging

Shampoo Rhassoul No.16

Deze shampoo is eigenlijk meer een treatment die geschikt is voor droog, krullend en gekleurd haar en voor mensen met een droge hoofdhuid. Er zit onder andere aloë vera, Marokkaanse lavaklei (rhassoul/ghassoul), avocado olie en tarweproteïne in en het heeft een wat zoete, karamel-achtige geur met een touch of kokosnoot en vanille. Je moet vooraf de flacon goed schudden, daarna breng je een kleine hoeveelheid aan op nat haar, masseert dit in totdat het schuimt en spoelt het vervolgens goed uit. Zo geeft het vocht, kracht en vitaliteit aan het haar, het heeft een conditionerend effect en verrijkt de haren met eiwitten, vitamines en mineralen. Als pluspunt reinigt en kalmeert het de hoofdhuid, voorkomt het gespleten punten en heeft het een herstellende werking.

zenz organic review vegan haarverzorging

Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs No.87

Ik heb het vaak over het verzorgen van je hoofdhuid en dat dit vaak wat vergeten wordt als het op haarverzorging aankomt. Dit product sluit hier helemaal op aan! Dit product kan je zien als een detoxkuur voor zowel je haren als hoofdhuid en is vooral geschikt bij uitgeput of beschadigd haar en voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Er zit onder andere appelwater, aloë vera, urea, kamillewater en extracten van ginkgo biloba, perzik, pruim en bramen in. Deze combinatie verwijdert vuil, kalkaanslag, restjes haarverzorging en stylingsproducten van je haren en hoofdhuid, versterkt het haar en maakt je lokken glanzend en zijdezacht. De geur is iets friszoet en het voelt tijdens het aanbrengen heerlijk verkoelend aan op je hoofdhuid.

Je gebruikt dit product één keer per week na het wassen van je haren, waarna je je haren uitknijpt en ongeveer 3 dopjes van de cider verdeelt over je haren en hoofdhuid. Dit laat je een paar minuten intrekken, spoel je vervolgens goed uit en je sluit het af met het gebruik van een conditioner.

First impressions

Mijn eerste ervaringen met deze producten zijn alvast heel erg positief! Met mijn gevoelige hoofdhuid in combinatie met fijn, iets droog en gekleurd haar ben ik behoorlijk kieskeurig als het op mijn haarverzorgingsproducten aankomt en daarmee zit je met dit merk helemaal goed. Duurzaam, geen nasties zoals SLS/SLES (sulfaten) en ‘harde’ of uitdrogende ingrediënten maar juist allemaal milde, verzorgende en herstellende ingrediënten die ook echt wat doen voor zowel je haren als hoofdhuid.

Ik ga binnenkort zeker nog uitgebreider terugkomen op enkele producten, want sommigen zullen natuurlijk wat meer op langere termijn echt resultaat kunnen geven. Let’s keep in touch!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 8 maart 2024 at 10:12

    Hier ben ik niet bekend maar zal er zeker naar kijken

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.