Fashion

Fashion | Zo vind je de ideale bikini voor jouw figuur

24 april 2024

bikini kopen tips voor bij je figuur

Voor je het weet is de lente echt aangebroken en zullen de temperaturen oplopen. Nog even en het is weer tijd om het badpak of je bikini uit de kast te halen óf om te gaan shoppen voor een nieuw exemplaar waar je je helemaal lekker in zal voelen op het strand of aan het zwembad. In dit artikel lees je een aantal handige tips voor het vinden van de ideale bikini voor jouw figuur, want dat gaat je nét even dat beetje meer confidence geven wanneer je het draagt!

‘Lees ook: Burberry Goddess eau de parfum review.’

bikini kopen tips voor bij je figuur

Zo vind je de perfecte bikini voor jouw figuur

De juiste fit
Alles valt of staat met de juiste fit en het juiste model, of je nu op zoek bent naar een nieuwe BH, badpak of een bikini. We hebben allemaal onze onzekerheden die we het liefst net wat minder op willen laten vallen en we hebben allemaal onze pluspunten die we liever willen accentueren. Daar kan je op meerdere manieren ‘mee spelen’:

– Ben je trots op je taille? Kies dan voor een badpak of een bikinibroekje met een accent op de taille, zoals een leuk riempje wat je steeds vaker ziet bij zwemkleding
– De delen die je liever wat minder aandacht wil geven vallen minder op wanneer er een donkerdere kleur, een ton-sur-ton print of een gedrapeerd stofje overheen zit. Vaak wordt hiervoor gekozen bij het broekje of bij het lijf-deel van een badpak.
– Wil je ‘the best of both worlds’ dan zou je kunnen kijken naar een tankini; het zijn twee delen, maar het bovenstukje is daarbij langer waardoor het oogt als een badpak of in ieder geval bijna aan zal sluiten bij het broekje. Dit is trouwens ook net even wat handiger dan een badpak wanneer je naar het toilet gaat ;)
– De delen die je wil accentueren kunnen mooi de aandacht trekken met meer opvallende kleuren, printjes of accenten zoals een fonkelend steentje, of net even wat meer skin revealing stofkeuzes als transparant mesh
– Ben je een sportieve zwemmer kies dan voor een bikinitop die wat meer van de borst omvat, zodat deze er bij duiken, snel zwemmen en glijbanen op z’n plek blijft.
– Ga je echt voor het flaneren en zonnen, dan kan een wat minder verhullend exemplaar juist leuk zijn.
– Er is echt voor iedere maat en ieder figuur een mooi model te vinden met de juiste fit, ondersteuning en kleurtjes en printjes naar wens. Zo kan je ook steeds beter slagen wanneer een bikini grote maten op je shoplijstje staat.
– Kies voor een voorgevormde top of eentje met vulling wanneer je je borsten wat meer vorm wil geven, of wanneer je liever niet wil dat je tepels zichtbaar zijn. Een wat drukker printje kan dit trouwens ook voorkomen.

Een match met jouw figuur
Bij een peerfiguur met een bredere taille en smallere schouders is het mooi om de nadruk te leggen op de bovenkant, kies voor een eenvoudiger broekje met een bredere zijkant of hogere taille en als topje bijvoorbeeld een bandeautop. Bij een zandloperfiguur is het mooi als je het accent op je taille en bovenlichaam legt met bijvoorbeeld een haltertop. Een ronder appelfiguur zal zich vaak wat lekkerder voelen in een high-waist bikinibroekje en de juiste ondersteuning in zowel het broekje als de top, maar felle printjes en frisse kleurtjes staan vaak verrassend goed met deze combinatie. Bij smallere schouders kan je het geheel wat meer in balans brengen wanneer je kiest voor aandacht op het broekje met bijvoorbeeld touwtjes, versiersels of franjes.

De juiste cup
Yes, ook bij een bikini – en zelfs bij badpakken – heb je zeker te maken met een cupmaat en zal de juiste vorm van het model, ondersteuning, beugel of een voorgevormd model verkrijgbaar zijn. De meeste vrouwen dragen de verkeerde BH maat en zullen dan ook vaak een verkeerde cupmaat voor de bikini kiezen. Je boezem zal echt mooier uitkomen én het zal lekkerder zitten, wanneer je de juiste maat draagt. Meet dus een keer je BH maat goed op of laat dit opmeten bij een lingeriewinkel, ze zien hier iedere dag alle soorten borsten die je je maar kan bedenken dus dat is echt minder spannend dan je denkt. Bovendien hebben ze hier vaak de beste tips voor niet alleen de juiste cupmaat, maar ook voor modellen en vormen van bikinitops die passen bij de vorm en vulling van jouw borsten.

Just wear it
Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je draagt wat jij mooi vindt en waar jij je lekker in voelt. Maar in een badpak of bikini met net even een wat betere fit en de juiste details, zal je merken dat dat beetje extra zelfvertrouwen behoorlijk wat doet voor je gevoel. En dat straal je uit :)

And remember: every body is a bikini body!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.