Beauty

Davines WE STAND/For Regeneration hair & body bar

23 april 2024

Davines WE STAND/For Regeneration hair & body bar review

April is Earth Month, om extra aandacht te vragen om onze impact op het milieu te verkleinen en de aarde te helpen door de juiste keuzes te maken. Duurzame(re) keuzes maken kan op heel erg veel manieren en veel kleine stapjes maken samen alsnog een grote impact. Zoals bijvoorbeeld overstappen op vaste ‘zeep’ in plaats van shampoo en douchegel in flacons om zo vooral ons plasticgebruik enorm naar beneden te krijgen. Zoals met de limited edition Davines WE STAND/For Regeneration hair & body wash bar.

‘Lees ook: Beauty Q&A | Wat is een B-Corp en wat zijn B-Corp beautymerken?

Davines WE STAND/For Regeneration hair & body bar review

Davines | Grow Beautiful 2024

In 2022 lanceerde het Italiaanse duurzame merk Davines voor het eerst de wereldwijde sociaalecologische Grow Beautiful campagne om zo regeneratieve biologische landbouw te steunen en zoveel mogelijk mensen bewust te maken over het belang van een gezonde bodem in de strijd tegen klimaatverandering. Ingrediënten in onder andere onderstaande hair & body wash bar zijn geteeld in het Europees Regeneratief Biologisch Centrum in Parma, Italië, volgens de principes van regeneratieve landbouw die de bodemkwaliteit verbeteren, biodiversiteit promoten en bijdragen in het creëren van agro-ecosystemen die beter bestand zijn tegen klimaatverandering.

Davines WE STAND/For Regeneration hair & body bar

Davines WE STAND/For Regeneration hair & body wash bar

De Davines WE STAND/For Regeneration hair & body wash bar zorgt voor een milde reiniging van het haar en de huid, de samenstelling is 99,7% biologisch afbreekbaar en de verpakking is 100% recyclebaar. Maar bovendien heeft de overstap van vloeibare beautyproducten in plastic flacons naar beautyproducten in vaste vorm, zoals deze bar, grote voordelen voor het klimaat:

– beautyproducten in vaste vorm zijn plasticvrij, plastic dat dus ook niet gemaakt hoeft te worden en niet in de natuur terecht kan komen
– met één bar kan je vaak veel langer vooruit en staat voor de inhoud van ongeveer 4 plastic flacons
– al het water (ingrediënt nummer één in vloeibare shampoo, conditioners en shower gel) hoeft niet in grote hoeveelheid toegevoegd te worden. Dit scheelt veel volume in een product en dus ook veel volume in verpakkingsgroottes en gewicht voor verscheping/verspreiding van fabriek naar winkels.

Verwar deze bars niet met een ouderwets stuk zeep, want vaak zijn deze shampoo bars en body bars gemaakt zonder nasties en uitdrogende ingrediënten maar juist met natuurlijke en verzorgende ingrediënten. Zo zit er in deze bar geen SLS of SLES en parabenen, maar wel onder andere glycerine en witte duizendbladextract. Het reinigt de haren en de huid mild, geeft alsnog een fijn schuim en laat vooral een heerlijke geur achter die een tikkeltje zoet en kruidig tegelijk is.

Ik vind het heel erg mooi hoe steeds meer merken een stapje verder gaan in het verduurzamen van hun bedrijf en producten. Als consument kunnen we hierdoor steeds betere keuzes maken om zo ook ons eigen steentje te kunnen bijdragen om hopelijk het milieu te kunnen herstellen en weer op te laten bloeien.

–> Deze Davines hair & body wash bar is verkrijgbaar voor €19,50/ via Davines. De shampoo bar case is los verkrijgbaar voor €6,00 en zorgt ervoor dat de bar goed kan drogen en makkelijk mee te nemen is op bijvoorbeeld vakantie of met een weekendje weg.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.