Beauty

Clean haircare | DunGüd

9 april 2024

DunGüd review hairstyling DunGud Nederland

“Bringing you the Güd, the whole Güd, and nothing but the Güd.” Sinds kort is het Australische clean haircare merk DunGüd ook in Nederland verkrijgbaar en daar lees je in dit artikel alles over. Het is een unisex merk dat ingewikkelde regimes uit de weg wil ruimen met eerlijke, ethische en zuivere producten die eenvoudig in gebruik zijn. Ik probeerde een aantal stylingproducten uit!

‘Lees ook: Beauty Q&A | Wat zijn cosmeceuticals?

You’re in Güd hands

DunGüd
In nog geen vijf jaar tijd is het dit haarverzorgingsmerk uit Australië gelukt om de wereld te veroveren en nu zijn de producten dan ook in Nederland verkrijgbaar. DunGüd (uit te spreken als ‘done good’) wist al snel merken als Adidas en Gucci binnen te halen voor grote campagnes waarbij de haren in model werden gebracht met DunGüd hairstyling. Dat gaf het merk van de twee vrienden Phil Taylor en Kass Nagi een vliegende start. In DunGüd hebben ze heel wat jaren aan ervaring en kennis gestopt; de één begon namelijk al in de jaren 90 als hairdresser en de ander is de zoon van een barber en heeft meerdere salons in Australië.

Het assortiment van DunGüd bestaat uit 4 shampoos, 3 conditioners, een blonde treatment en 12 stylingproducten dus dat is behoorlijk overzichtelijk. Bovendien staat op ieder product heel duidelijk wat het is, wat je ervan kan verwachten en hoe je het kan gebruiken voor het beste resultaat. Fijn om te weten: alle producten bevatten geen sulfaten, geen parabenen, geen propyleen en zijn dierproefvrij.

DunGüd review hairstyling DunGud Nederland

DunGüd Nirvana
Treatment, primer & second day re-styler. Deze spray is een soort ‘alles-in-één’ product voor je haar en omvat een heleboel verschillende functies. Zo verzorgt het je haar, werkt het als basis voor je styling, beschermt het tegen hittestyling, ontwart het je haren, geeft het een lichte hold en kan je er je haren mee opfrissen. Je kan het zowel op nat als droog haar gebruiken, heeft een lichte textuur en maakt de haren niet vet.

In ieder product zitten Australische ingrediënten verwerkt. In dit product zijn dat onder andere bamboe-extract en olijfsqualeen, maar er zitten nog meer verzorgende ingrediënten in zoals vitamine E, glycerine en propanediol. (€27,95/250ml)

DunGüd Sideshow
Deze styling balm is wederom een product dat geschikt is voor ieder haartype en zorgt voor minder pluis, geeft glans, een lichte versteviging, geeft krullen meer definitie en werkt perfect als basis voor een bouncy blow-out. In dit product zit onder andere boerenkool, kamille, glycerine, tarweproteïne, panthenol en vitamine E. Ondanks de iets dikkere textuur zorgt deze haarbalsem niet voor plat of vettig haar en werkt het voor mijn fijne haar perfect om fly aways onder controle te houden en een mooie strakke staart of knot mee te kunnen maken. (€27,95/200ml)

DunGüd Blow Out
Een expansion spray die je haren direct volume en textuur geeft en daardoor perfect is voor fijn haar. Je brengt dit aan op droog haar en het kan van aanzet tot punten gebruikt worden, maar ik vind het persoonlijk het meest prettig bij de haaraanzet tot ongeveer halverwege de lengtes voor een fijne volumeboost. Nog een pluspunt is dat deze spray geen stug haar of poederig waasje achterlaat en een fijne medium hold geeft die de hele dag te restylen is. En yes, zelfs in dit product zitten verzorgende ingrediënten zoals kakadu-pruim voor gladder en gepolijst haar en bamboe-extract voor meer elasticiteit. (€27,95/200g)

DunGüd ReFlection
Een high shine serum die je kan gebruiken om je haar te laten glanzen, puntjes zacht te maken en frizz te verminderen. Er zit onder andere arganolie, camellia olie, macadamia olie, vitamine E, banksia serrata-extract en kamille wat tegelijkertijd je haren verzorgt, hydrateert en voedt en voorziet van antioxidanten, vetzuren en vitaminen. Let wel op dat je niet teveel gebruikt zodat je volume behoudt: a little goes a long way! (€27,95/100ml)

DunGüd review hairstyling DunGud Nederland

Er is gelukkig al een steeds grotere keuze te vinden voor ‘schone’ haarverzorging en dan voornamelijk als het op shampoo en conditioner aankomt, maar diezelfde eigenschappen in haarstyling vinden is nog best lastig. Hoe fijn is het om je haren in model te kunnen brengen en die mooie finishing touch te geven, terwijl tegelijkertijd je haren verzorgd worden? En dat met no-nonsense producten die er leuk uitzien, in lekker grote verpakkingen komen, doen wat ze beloven én ook nog eens heerlijk ruiken. Maar echt: ieder product afzonderlijk en zelfs de combinatie van meerdere producten samen geeft een heerlijke geur aan je haren. Love it!

–> De producten van DunGüd zijn in Nederland via Happy Campers hairshop.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 april 2024 at 15:46

  Het ziet er nog mooi uit ook.
  Nooit iets over gehoord.
  Goed artikel.
  Dit zou ik zeker eens kopen.

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.