Beauty

Skincare tip | HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask

8 april 2024

HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask review

Hoe vaak neem jij de tijd voor jezelf? Écht tijd voor jezelf zoals in alle rust lezen, een wandeling maken, in stilte in het zonnetje zitten, zonder afleiding een creatieve hobby kunnen uitoefenen of een selfcaremoment in de badkamer? Heel belangrijk om te doen.. ♥ En dat hoeft echt geen uren te duren en kan ook zitten in fijne kleine momentjes, zoals bijvoorbeeld een wekelijks gezichtsmasker, je ogen sluiten en vervolgens met een lekker zacht en stralend huidje weer door. Ik tip je hiervoor graag het HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask in deze uitgebreide skincare review.

‘Lees ook: Foundationtips voor de oudere huid.’

HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask review

HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask

De belofte

“This light 10-minute mask uses a complex of 4 fruit acids to stimulate skin renewal and improve the skin’s radiance. This effect is supported by special enzymes from the pomegranate. The effective but gentle formula immediately refreshes and soothes the skin.”

Ingrediënten

In dit peelingmasker zit onder andere melkzuur, gefermenteerd granaatappelextract, amandelzuur, glycolzuur, appelzuur, gemberwortelextract, lavendel, komkommerextract, Iers mos (algen)extract, hyaluronzuur, vitamine E, lecithine en bisabolol. De exfoliërende ingrediënten zijn de lactic acid, mandelic acid, malic acid en glycolic acid, maar er zitten dus ook een aantal hydraterende, beschermende en verzorgende ingrediënten in waardoor de combinatie geschikt is voor ieder huidtype.

Goed om te weten: de producten van het Duitse merk HighDroxy zijn vrij van harde alcoholen, synthetische parfumstoffen en siliconen en zijn vegan.

HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask review HighDroxy Bright! Glow Peel exfoliating mask review

Review

Dit gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypes en gebruik je op een make-upvrij en schoon gezicht. Je brengt een laagje van het masker aan waarbij je de mond- en oogcontouren vermijdt en laat dit tien minuten intrekken, na afloop verwijder je overtollig masker met de bijgeleverde spatel en spoel je je gezicht af met lauwwarm water. Het masker heeft een zachte geur, een geltextuur die zich eenvoudig laat verdelen en mijn huid reageert goed op de ingrediënten zonder roodheid of irritatie.

Vanwege de actieve ingrediënten in dit product raad ik dit masker eerder aan voor in de avond, zodat je na gebruik je nachtcrème of een huidolie aan kan brengen en naar bed kan. Dit, omdat de fruitzuren je huid wat gevoeliger maken voor de zon en je er op deze manier wat tijd tussen hebt zitten voor je weer buiten komt. Maar zeker in de ochtend alsnog minimaal een SPF30 aanbrengen om je gezicht te beschermen natuurlijk.

Wat de combinatie van de ingrediënten voor je huid doet? Aan de ene kant verwijdert het dode huidcellen en zorgt het voor een snellere cerlvernieuwing, geeft het een boost aan de collageenaanmaak en vermindert het vlekjes zoals hyperpigmentatie en aan de andere kant heeft het masker een verzachtende en verfrissende werking, wordt het huidmicrobioom ondersteund en verhoogt het het vochtgehalte in de huid. Zeg maar dag tegen een doffe uitstraling en ruwer huidgevoel en hallo tegen een fris, zacht, glowy en plumped huidje!

Voor mij is dit product echt ‘een facial in een potje’ omdat je duidelijk merkt dat het wat doet voor je huid en dat in zo’n korte tijd. Ik vind het een ideaal product voor de vrijdagavond om tot rust te komen na alle hectiek van de week en vervolgens met een stralende huid het weekend in te gaan :)

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Bright! Glow Peel masker van HighDroxy is verkrijgbaar via SKNZ voor €44,90/50ml.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 april 2024 at 15:08

  Dit is een fijn artikel.
  Alleen de spatel ziet er klein uit.
  Ben zeer benieuwt naar de gefermenteerde granaatappelenzymen…….
  Fijn dat dit een ontstekingsremmende en verzachtende werking heeft.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2024 at 12:31

   De spatel is ‘klein maar fijn’ en werkt heel prettig doordat het een siliconen, zachtere, kant heeft dan veel spateltjes :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.