Beauty

Foundation Friday | ILIA Skin Rewind Complexion Stick

26 april 2024

ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly

Make-up meets skincare in deze nieuwe ILIA Skin Rewind Complexion Stick. Een foundation met medium dekking, in een foolproof formule die tegelijkertijd bijdraagt aan een mooiere huid. Dat klinkt als een perfecte foundation! In deze foundationreview lees je er alles over, inclusief natuurlijk een voor- en nafoto met het resultaat van deze stick foundation op mijn gezicht.

‘Lees ook: CoSTUME NATIONAL Paperplane eau de parfum review.’

ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly

ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review

De belofte

“The fountain of youth in a foundation stick. A weightless, tinted skincare stick that reverses the signs of aging. This super- powered formula delivers medium coverage and a natural-matte finish, all while visibly relaxing wrinkles, firming skin, and smoothing texture. Melts in, moves with you, and doesn’t stop for up to 12 hours. With every wear, fine lines and wrinkles visibly soften for a youthful, lifted look—no needles needed.”

Ingrediënten

Deze foundation bevat onder andere squalaan, avocado olie, tribehinine, vitamine E, ceramide, extracten van algen en vlinderlavendel en peptiden. Jep: een heleboel skinloving ingredients! Dit zorgt ervoor dat je tijdens het dragen van make-up ook aan huidverbetering werkt. Zo zorgen deze ingrediënten onder andere voor een vermindering van fijne lijntjes en rimpels, versterken ze de huidbarrière, hydrateren ze de huid en verhogen ze de elasticiteit en stevigheid van de huid. Fijn om te weten: dit product is vrij van siliconen en parabenen, niet-comedogeen en is vegan & cruelty-free.

ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly ILIA Skin Rewind Complexion Stick foundation review 4N Holly

Review

Deze ILIA foundation stick komt in een mooie en cleane verpakking en er zijn enkele leuke details toegevoegd: zo heeft de stick een deukje aan de zijkant waar precies je duim inpast voor tijdens het aanbrengen en de letters ILIA staan in een vierkantje bovenin de stick gedrukt. De textuur is creamy en de foundation heeft een subtiele kruidige ‘wellness’-geur.

Deze foundation stick heeft een medium dekking, maar je kan er heel eenvoudig mee spelen tot je jouw gewenste dekking krijgt. Gebruik je wat minder product dan krijg je een lichtere dekking, maar je kan er ook een zo goed als full coverage dekking mee creëren. Op de foto’s in dit artikel zie je duidelijk een goede medium dekking waardoor pigmentvlekken en roodheid zo goed als weggewerkt worden, maar de huid er alsnog natuurlijk en vooral fris uit blijft zien. Volgens de informatie heeft deze foundation een matte finish, maar ik vind hem persoonlijk wat meer naar een satin finish neigen. Dit kan natuurlijk ook door de goede skin prep komen – een goed gehydrateerd gezicht – en ik vind de finish ervan juist heel erg mooi. Ik draag de kleur 4N Holly en dat is een perfecte match, zowel qua ondertoon (niet te warm of juist te koel) en qua kleurtoon.

Een aantal fijne pluspunten die me opvallen in het gebruik en het resultaat:

– de stick glijdt soepel over de huid
– je hebt niet veel product nodig voor een mooi resultaat
– ondanks de hogere dekking voelt de foundation niet stug of trekkerig aan, maar juist heel comfortabel en het voelt bijna alsof je niets draagt
– het resultaat heeft zeker die soft-focus look waarbij de huidtextuur gladder en zachter oogt, rimpeltjes, lijntjes en drogere plekjes niet worden geaccentueerd
– de foundation blijft lang mooi op de huid zitten, ook zonder primer en/of setting spray. Slechts heel licht afpoederen en je kan er de hele dag tegenaan zonder je zorgen te hoeven maken over je make-up.

Je kan deze stick als een 3-in-1 product zien; je kan hem gebruiken als foundation over je gehele gezicht, als concealer om oneffenheden te verdoezelen én het is met alle mooie ingrediënten tegelijkertijd een huidverzorgingsproduct. Voor mij een winnende combinatie waar ik als beautylover annex skincarejunkie heel erg blij van word.

Prijs en verkrijgbaarheid

De ILIA Skin Rewind Complexion Stick is verkrijgbaar in 42 kleuren voor €56,00/10g bij The C of Cosmetics.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.