Lifestyle

Physalis Aromatherapy | Mijn 3 favoriete blends

22 april 2024

Physalis aromatherapie olie etherische olie, essentiële olie

Geur is emotie, het haalt herinneringen naar boven, kan je kalmeren of juist energie geven en het is een mooi iets om ‘mee te spelen’ als het op parfum en home scents aankomt. Zo heb ik een enorm zwak voor de kracht van aromatherapie en gaat er dan ook geen dag voorbij zonder hier bewust mee bezig te zijn. Ik en mijn diffuser zijn onafscheidelijk en ik kies mijn geuren heel zorgvuldig. Ik deel graag mijn 3 favoriete blends van Physalis met je en wat deze synergieën met je gemoed kunnen doen.

‘Lees ook: Health | 7x DIY tips met lavendelolie.’

Physalis aromatherapie olie etherische olie, essentiële olie

Physalis Aromatherapy

Het assortiment van essentiële oliën (ook wel etherische oliën) van Physalis is heel erg uitgebreid. Deze geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige kruiden, bloemen, vruchten, zaden en planten hebben ieder hun eigen specifieke werking. Er zijn ook synergieën verkrijgbaar die bestaan uit een combinatie van 10 tot 30 essentiële oliën die elkaar versterken voor een specifieke toepassing. De oliën van Physalis zijn 100% puur, natuurlijk en bio en je hebt slechts enkele druppels per keer nodig.

–> De producten van Physalis zijn onder andere via Holland & Barrett verkrijgbaar. De essential oil synergie blends zijn verkrijgbaar van €9,89 tot €15,99 voor een flacon van 10ml.

Physalis aromatherapie olie etherische olie, essentiële olie

Mijn favoriete aromatherapie blends

Inmiddels heb ik een behoorlijke verzameling oliën verzameld, maar het is duidelijk dat er een aantal mijn favoriet zijn. Deze flesjes heb ik al meerdere keren volledig leeggemaakt en koop ik regelmatig bij:

Physalis Good Karma

“The power of positivity.” Deze blend bestaat uit een combinatie van onder andere geranium, petitgrain, palmarosa, ylang ylang, bergamot, basilicum en echte kamille. De combinatie maakt een verkwikkende geur die kalmerend is en werkt ook heel fijn als een oppepper gedurende de dag.

Physalis Sensual

“Love & pleasure.” Deze blend bestaat uit een combinatie van onder andere ylang ylang, zwarte peper, jasmijn, sinaasappel en patchoeli, wat samen een prikkelende en sensuele geur maakt. Ik vind deze heel erg fijn om in de avond in de woonkamer te gebruiken, voor wat extra warmte en een comforting gevoel (en het zet ook zeker the mood voor een romantische avond ;)

Physalis Good Night

“Sweet dreams.” Dé favoriet voor in de slaapkamer, zowel die van onszelf als die van de meiden. Er zit onder andere citroenmelisse, echte lavendel, groene mandarijn, echte marjolein en mirte in en is daardoor net even wat kruidiger dan de gemiddelde blend voor een goede nachtrust. De lavendel is het meest aanwezig, wat kalmerend werkt en tot rust brengt, maar de gehele combinatie heeft ook wat verkwikkends in zich wat voor fijne positieve gevoelens zorgt.

lavendelolie tips lavendel olie DIY Physalis lavandula angustifolia

Hoe gebruik je etherische olie?

Je kan een olie of een mix van etherische oliën op verschillende manieren gebruiken:

– de meest bekende manier is misschien wel door enkele druppels aan het water van een aromadiffuser toe te voegen. Hou hiervoor ongeveer 5 tot 10 druppels aan op 200ml water
– wil je je huid intens verzorgen of een massage geven, dan kan je enkele druppels olie toevoegen aan een basisolie zoals amandelolie om jezelf – of een ander – in te smeren
– voor een extra ontspannend bad kan je tot 10 druppels aan het badwater toevoegen, maar let op: gebruik hier altijd een emulgator bij zodat de oliën vermengen met het badwater en niet bovenop blijven drijven. Meng de etherische olie met wat volle melk (ja, echt!) of een handje zeezout voordat je het aan het badwater toevoegt
– maak je eigen roomspray of pillow mist door in een flacon met verstuiver zuiver water te mengen met zo’n 10 tot 20 druppels van je favoriete olie of synergie.

Physalis aromatherapie olie etherische olie, essentiële olie

Winactie = gesloten!

In samenwerking met Physalis mag ik een setje met deze bovenstaande Good Karma, Sensual en Good Night synergiën weggeven om zelf de fijne geuren en de kracht van aromatherapie te ervaren.

–> Wil jij dit setje winnen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel dat je meedoet.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Physalis. Meedoen met de winactie kan tot en met zondag 28 april 2024, 23.59u, de winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 27 april 2024 at 19:33

  Maak graag een kansje om zo voor het eerst de fijne geuren en de kracht van aromatherapie te mogen ervaren

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 27 april 2024 at 07:17

  Ik zou deze geuren graag willen proberen. Aromatherapie helpt mij en mijn gezin relaxed de dag door te komen en uit jouw blog maak ik op dat deze 3 geuren hier absoluut aan kunnen bijdragen op diverse momenten van de dag. 💖

 • Avatar van Jannemiek
  Reply Jannemiek 26 april 2024 at 08:58

  Ik doe graag mee, we zoeken een nieuwe geur voor de woonkamer!

 • Avatar van An
  Reply An 26 april 2024 at 07:27

  Ben al heel erg lang nieuwsgierig of dit iets voor mij is! Zou leuk zijn om deze prijs te winnen.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 24 april 2024 at 16:15

  Wat heerlijk :-) ik doe heel graag mee!

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 24 april 2024 at 11:17

  Wat een heerlijke winactie! Ik heb een aroma diffuser, en sta helemaal open voor nieuwe geuren voor hierin. Zeker die good night met lavendel erin klinkt heerlijk!

 • Avatar van Lynn
  Reply Lynn 23 april 2024 at 19:55

  Ik doe graag mee, ik ben erg benieuwd naar deze etherische oliën!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 23 april 2024 at 11:59

  Ik maak graag kans op dit setje!

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 23 april 2024 at 09:23

  geen avond voorbij zònder aromatherapie voor mij !!!!!!!!!

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 23 april 2024 at 08:23

  Wat een gave winactie! Ik maak graag kans op dit heerlijke setje!

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 23 april 2024 at 06:57

  Ooh heerlijke etherische olie-geuren … mijn woonkamer zal dan heerlijk ruiken! Dat doet het vaak niet omdat in mijn huurwoninkje ik een open keuken heb en geen afzuigkap …. Ik doe nu vaak wat water en geurolie op een metalen schaaltje en zet dat op de verwarming, goedkoop en makkelijk :)

 • Avatar van lifestylemommys
  Reply lifestylemommys 22 april 2024 at 22:09

  Oeh dit lijkt me een heerlijk setje om te proberen 😍

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 22 april 2024 at 21:05

  Ik doe mee! We zijn al een tijdje opzoek naar een goede (en mooie) diffuser met pure natuurlijke oliën die echt wat voor je doen, deze set is ideaal!

 • Avatar van Nency
  Reply Nency 22 april 2024 at 19:10

  Ik laat me graag verrassen.

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 22 april 2024 at 16:41

  Ik heb zelf altijd lavendel in de slaapkamer, ben heel benieuwd naar deze mixen ! Ik maak ook graag kans 😁

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 22 april 2024 at 15:15

  Wat heerlijk! Physalis heeft zulke fijne producten… Ik ben reuze nieuwsgierig naar deze 3 synergiën; voor elk moment van de dag zit er wel iets bij. Benieuwd naar aromatherapie met dit Physalis-setje!

 • Avatar van Marjan
  Reply Marjan 22 april 2024 at 13:58

  Wat lijkt me dit heerlijk om alle voordelen hiervan te ondervinden..daar word ik blij van

  • Avatar van Bets
   Reply Bets 22 april 2024 at 20:29

   Na het lezen hiervan, heb je mij reuze nieuwsgierig gemaakt naar deze geuren, ik doe er graag voor mee!

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 22 april 2024 at 13:26

  Wow lijkt me echt heerlijk als je huis daar zo lekker van gaat ruiken

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 april 2024 at 13:19

  Zo leuk.
  Ik zou dolblij zijn met dit.
  Het maakt je zen.
  Net in het tuincentrum gezien.
  Hier doe ik zeker aan mee.

  Een fijne dag en ook een mooie vakantie

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 22 april 2024 at 13:14

  Wat zou ik blij zijn als ik dit setje mocht winnen

  • Avatar van Inge
   Reply Inge 22 april 2024 at 13:58

   Staat op mijn lijst voor mijn 50 ste verjaardag!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.