Huis & interieur

Interieur | Tips voor het kiezen van de perfecte raamdecoratie

21 april 2024

raamdecoratie kiezen tips, interieurblog

Bij het inrichten van je huis is de keuze voor de juiste raamdecoratie misschien wel belangrijker dan je op voorhand denkt. Het kan de sfeer in je huis totaal veranderen en zorgt ook voor privacy en regeling van het binnenkomende licht. Of je nu kiest voor rolgordijnen, shutters, in-betweens of andere soorten raambekleding, met de tips in dit artikel zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor elk raam in je huis.

‘Lees ook: Home | Dit zijn de drie tuintrends van 2024!

raamdecoratie kiezen tips, interieurblog

Tips voor het kiezen van raamdecoratie

Welk soort raamdecoratie kies je?

De eerste stap bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie is bedenken wat het beste past bij jouw stijl en behoeften. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie: van rolgordijnen op maat en jaloezieën tot vouwgordijnen en gordijnen. Elk type heeft zijn eigen charme en functie. Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt: Is het vooral de uitstraling? Of zoek je iets wat ook praktisch is voor bijvoorbeeld de slaapkamer of de badkamer? Rolgordijnen zijn bijvoorbeeld heel populair omdat ze makkelijk in gebruik zijn en een strakke uitstraling geven. Jaloezieën bieden weer goede controle over de lichtinval en privacy.

Zorg voor de juiste maten

Niets is zo belangrijk als de juiste maten hebben. Het verkeerd meten van je ramen kan leiden tot een teleurstellend resultaat waarbij de raamdecoratie niet goed past. Meet de breedte en de hoogte van je raam nauwkeurig op. Houd rekening met het feit of je de raamdecoratie in of op de dag (binnen het kozijn of erop) wilt plaatsen. Als je niet zeker weet hoe dit moet, kun je altijd advies vragen in de winkel of een expert langs laten komen voor het meten. Het zou tenslotte zonde zijn als je nieuwe raamdecoratie uiteindelijk niet past of niet mooi aansluit..

Verduisterend of niet?

Denk ook na over de functionaliteit van de raambekleding. In de slaapkamer wil je misschien verduisterende rolgordijnen of overgordijnen die het licht volledig buiten houden om beter te kunnen slapen. In de woonkamer is het misschien prettiger om lichtdoorlatende gordijnen (ook wel inbetweens genoemd) te hebben die nog wel wat natuurlijk licht doorlaten, maar wel de privacy bewaren. Verduisterende rolgordijnen zijn ook ideaal voor kinderkamers of voor het creëren een thuisbioscoop in de woonkamer.

raamdecoratie kiezen tips, interieurblog

Trend | Raamdecoratie van hout

Natuurlijk blijft het ook leuk om met de tijd mee te gaan en te weten wat de interieurtrends van dit moment zijn. De combinatie van functionaliteit, juiste formaten én trends maken samen de perfecte raamdecoratie statement in je huis. Helemaal on trend? Houten raamdecoratie dat warmte en natuurlijke schoonheid toevoegt aan je interieur. Houten jaloezieën of shutters kunnen een luxe uitstraling geven en zijn bovendien ook duurzaam. Ze passen goed bij veel verschillende inrichtingsstijlen en zijn gemakkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.

Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan dus echt een groot verschil maken voor de uitstraling en het comfort van je huis. Neem de tijd om je opties te overwegen, meet alles goed op en kies iets wat vooral echt bij je persoonlijke stijl, wensen én overige interieur past. Zo maak je van je huis niet alleen een plek die er goed uitziet, maar ook een thuis waar je je helemaal op je gemak voelt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.