Huis & interieur

Home | Dit zijn dé drie tuintrends van 2024

6 april 2024

tuintrends 2024 tuin trends

De lente is begonnen, de zon laat zich steeds meer zien en dat betekent dat we meer tijd buiten door gaan brengen. Dit is dan ook dé tijd om de tuin eens goed onder handen te nemen; weg met het onkruid, de tegels schoonmaken, een eerste snoeirondje én.. aan de slag met het (opnieuw) inrichten van je tuin van nieuwe planten tot aan nieuwe tuinmeubelen en accessoires om het helemaal af te maken. In dit artikel lees je alles over drie tuintrends van dit jaar!

Tuintrends 2024

tuintrends 2024 tuin trends tuintrends 2024 tuin trends

Een minimalistische tuin

We zien inmiddels al een behoorlijke periode een lang doorzettende trend van minimalisme in het interieur terug en dat wordt ook steeds meer doorgetrokken naar ons buitenleven. Dit zien we in een rustiger geheel qua aanleg, kleurkeuze in tegels en meubels voor in de tuin, maar ook in het materiaalgebruik. Zo wordt er in een minimalistisch ingerichte tuin veel gekozen voor meubels in verschillende kleuren hout met kussens in beige, bruine of taupe tot grijze kleuren, weinig prints of de subtielere ton-sur-ton prints en zien we vaak de combinatie van een houten tuintafel met een zwarte tuinstoel terugkomen. Dit is net even wat moderner dan een complete set in één materiaal- en kleurencombinatie en je creëert er de populaire Japandi-vibes mee.

Ook sluit de trend van een minimalistische tuin heel goed aan bij de volgende trend, aangezien het rustige en natuurlijke kleurenpalet minder snel gaat ‘vervelen’ en het zo ook vaak duurzamer (en vriendelijker voor de portemonnee) is. Met hooguit een paar nieuwe sierkussens in trendkleuren pas je je tuin zo in minimale stappen aan.

tuintrends 2024 tuin trends

Een duurzame tuin

De trend van duurzaamheid trekken we steeds breder door, zo ook bij de inrichting van de tuin. Zo kan je hier op verschillende manieren mee omgaan:

– kies voor vaste planten in je tuin waar je jarenlang plezier van kan hebben. En dit hoeft helemaal niet saai te zijn, want er zijn heel veel planten die het hele jaar door groen blijven of juist mooi meekleuren met de seizoenen en sommigen geven zelfs mooie bloesem in het voorjaar en de zomer. Zo heb je al snel een levendige en groene tuin, zonder dat je er heel veel mee bezig hoeft te zijn. Zo zie je maar dat een duurzame en onderhoudsvriendelijke tuin heel goed hand in hand gaan

– kies voor kwaliteit boven kwantiteit wanneer je voor de keuze van bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen staat. Dit kost je bij aanschaf net even wat meer, maar zo kan je er wel veel langer van genieten. Zeker wanneer je je meubels goed onderhoud, schoonmaakt en in de winterperiode droog opbergt of in ieder geval afdekt. Kies voor kwalitatieve tuinstoelen en dan het liefst in onderhoudsvriendelijk materiaal en je hebt hier al snel veel plezier van. En aangezien onze tuin steeds meer een verlengde is van onze woonkamer, kan je deze mooie tuinstoelen ook in huis gebruiken als extra zitplekken met bijvoorbeeld een verjaardag of feestje

– wil je een stapje verder gaan, dan kan je ook aan de slag voor een eigen compostbak zodat je je eigen voedzame potgrond kan maken door te composteren, kies voor diervriendelijke planten en bloemenmengsels waar bijen en vlinders blij van worden en plaats bijvoorbeeld een regenton onder de dakgoot om regenwater op te vangen waarmee je je planten water kan geven.

tuintrends 2024 tuin trends tuintrends 2024 tuin trends

Tuintrend | A touch of neon

Helemaal leuk, lekker vrolijk en perfect om je tuin net even een speelse uitstraling mee te geven: neon! Zo’n felle tint combineert bovendien heel erg goed bij een tuin die verder in vooral rustige en natuurlijke tinten is ingericht. En je kan het hiermee zo gek maken als je zelf wilt, van enkel wat neonkleurige accessoires zoals een neon sierkussen of neon kaarsen op een plateau op de tuintafel tot aan één tuinmeubel zoals bijvoorbeeld een neonroze draadstoel als eyecatcher. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is een betaald partnerschap met Wehkamp

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.