Beauty

Beauty Q&A | Wat is bond building in haarverzorging?

15 april 2024

wat is bond building haarverzorging, wat doet het en welke merken (olaplex dupe)

Al jarenlang zijn de haarproducten van Olaplex heel erg populair als het aankomt op bond building en inmiddels komen er steeds meer merken met haarverzorging die deze technologie bevat. De beloftes voor gezonder en sterker haar liegen er niet om maar, wat is bond building in haarverzorging, wat doet het nu echt voor je haren, welke merken en producten zijn er en wat zijn de kanttekeningen?

‘Lees ook: Kiehl’s Ultra Facial Barrier Balm review.’

wat is bond building haarverzorging, wat doet het en welke merken (olaplex dupe)

Wat is bond building?

Onze haren bestaan voornamelijk uit keratine en verschillende verbindingen, waarvan de disulfide bindingen het meest belangrijk zijn omdat ze het haar hun structuur, stabiliteit, veerkracht en sterkte geven. Maar wanneer deze verbindingen verbroken worden door bijvoorbeeld teveel hittestyling (föhn, stijltang, krultang), (permanente) haarkleuring of andere chemische behandelingen krijgen we uiteindelijk beschadigd haar. Dat merk je aan droge lengtes, een ruwer haaroppervlak, haren die sneller afbreken, haarkleuring die minder goed en lang pakt en pluizig en minder glanzend haar. Om deze verbindingen (‘bonds’) weer te herstellen zijn er deze specifieke producten op de markt gebracht, waarvan Olaplex de meest bekende is die het gepatenteerde ingrediënt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate hiervoor gebruikt. Dit werkt door tot op moleculair niveau om zo de verbroken disulfideverbindingen te repareren, haarbreuk te verminderen en meer elasticiteit te geven.

Kortom: producten met deze bonding technologie herstellen, beschermen en versterken je haren.

wat is bond building haarverzorging, wat doet het en welke merken (olaplex dupe)

Haarverzorging met bond building

Inmiddels zijn er dus steeds meer haarverzorgingsmerken die de term bond building op hun producten hebben staan. Mocht je hier specifiek naar op zoek zijn omdat je haren die extra liefde goed kunnen gebruiken, dan heb je de keuze uit de volgende merken/lijnen:

Olaplex
L’Oréal Elvive Bond Repair
Guhl Bond+ Restore
K18 moleculair repair hair mask
Bumble and Bumble Bond-Building
Redken Acidic Bonding
Coco & Eve Bond Building pre-shampoo treatment
Action Plex Care
Revox Plex
Revolution Bond Flex
Syoss Intense Plex
The INKEY List PCA Bond Repair hair treatment
Aveda Botanical Repair bond-building producten.

Let ook hier op

Het maakt het zoeken naar een product of haarverzorgingslijn met deze technologie niet echt eenvoudiger, aangezien er nu zoveel keuze en met flink uiteenlopende prijzen verkrijgbaar is. Mijn tip: probeer niet alleen de focus te leggen op de term bond building, maar kijk ook naar de rest van het ingrediëntenlijstje. Het is voor je haren én hoofdhuid beter als er bijvoorbeeld geen sulfaten, parabenen en siliconen in zitten, maar wel ingrediënten als keratine, proteïne en peptiden.

Daarnaast is het geen overnight fix, moet je deze producten dus wel regelmatig blijven gebruiken en is het slim om tegelijkertijd ook liever te zijn voor je lokken om nieuwe schade te voorkomen. Was je haren dus niet te vaak en niet te warm, probeer de föhn of stijltang minder vaak en minder heet te gebruiken (of in ieder geval altijd met hittebeschermend product), kies voor mildere haarkleuringen, bescherm je haren tegen de zon in de zomer met bijvoorbeeld een petje en kam je haren met zachte hand uit, zeker na het wassen wanneer het nog nat is, en droog ze niet te ruw met je handdoek. Je lokken zullen je dankbaar zijn :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.