Beauty

Foundation Friday | YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint

19 april 2024

YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review

De bekende YSL Touche Éclat vloeibare lichte concealer/highlighter is echt zo’n iconisch product van dit merk en al jarenlang een bestseller. Een stukje minder bekend is de foundationvariant hiervan, de Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation. Deze stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens uit te gaan proberen, want de omschrijving klinkt als een perfecte combinatie; “long-wear glow, breathable medium coverage and all day hydration”. In dit artikel een uitgebreide review mét voor- en nafoto’s van het resultaat op de huid.

‘Lees ook: Kiehl’s Ultra Facial barrier balm review.’

YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review

YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review

De belofte

“Touche Eclat Le Teint, de vloeibare YSL foundation met glanzende finish, biedt 24 uur ademende en medium dekking en hydratatie. Deze foundation zorgt voor een natuurlijke gezonde gloed en een onberispelijk egale huid. Deze formule is verrijkt met natuurlijke ingrediënten uit de YSL Ourika Community Gardens en beschermt de huid tegen uitdroging en een doffe teint.”

Ingrediënten

Deze foundation is op waterbasis waaraan siliconen en kleurpigmenten zijn toegevoegd en verder zitten er enkele huidverzorgende ingrediënten in zoals glycerine, vitamine E, vitamine C, muizedoorn-, heemst- en calendula-extract. Ook fijn: er is een SPF22 aan toegevoegd.

YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review

Review

Deze foundation komt in een vierkanten glazen flacon met een goudkleurige dop en daaronder een goudkleurig pompje. Heel klassiek en bijna statig om te zien en handig dat de flacon transparant is zodat je goed kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. De YSL Touche Eclat foundation heeft een subtiele geparfumeerde geur en een redelijk dunne textuur, dus het is aan te raden om hem even te schudden voor gebruik. Ondanks de dunne textuur heeft deze foundation een behoorlijke dekking, zeker een medium te noemen en zelfs goed op te bouwen tot full coverage als je dat zou willen.

Als het op de finish van deze foundation aankomt dan doet deze me zeker denken aan de iconische Touche Éclat in penvorm; subtiel glanzend op de fresh & glowy manier, maar zonder zichtbare glittertjes. Hij geeft echt een mooie soort ‘gloed van binnenuit’ aan je huid wat ik persoonlijk heel mooi vind. Je hebt ongeveer één à twee pompjes nodig voor je volledige gezicht en met een kwast krijg ik er het mooiste en meest natuurlijke resultaat mee. Met het afpoederen wel een heel lichte hand gebruiken, zodat de mooie finish van de foundation behouden blijft, maar het lichte afpoederen is wel nodig om de foundation te setten en te voorkomen dat het in lijntjes en rimpeltjes kruipt. Ik vind het ook zeker een goede longwearing foundation en hoef me de hele dag door geen zorgen te maken over mijn make-up, zelfs niet met een regenbuitje eroverheen.

YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation review

Ik heb deze YSL Touche Éclat foundation in de kleur BR20 Cool Ivory en dat bleek een goede gok te zijn geweest. De ondertoon is een goede match voor mijn huid en niet te warm/oranje en de tint zelf kan nét voor nu: misschien nog een klein tintje te donker, maar eenmaal uitgeblend valt dat niet op en het is voor wat verderop in de lente daardoor echt een goede kleur. Ik vind het resultaat van deze foundation echt heel erg mooi! De meeste longwearing foundations zijn net even te dekkend en vaak te matte qua finish, maar deze kan ik alsnog heel mooi en natuurlijk aanbrengen, blijft goed zitten en zorgt voor een heel fris uitziend huidje. Blij mee!

–> Ben je benieuwd welke producten ik nog meer heb gebruikt voor de volledige make-up look van de nafoto, check dan deze post op Instagram voor een volledige lijst met merken en producten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De YSL Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint foundation is verkrijgbaar bij de (luxe) parfumerie voor €62,00/25ml. Tipje: op dit moment bij Wehkamp met 25% korting.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.