Beauty

Alpha-H Generation Glow

13 mei 2024

Alpha-H Generation Glow review essence/exfoliant

Een exfoliant is wat mij betreft onmisbaar in een skincare routine, omdat het simpelweg zoveel voordelen heeft voor je huid en je het positieve effect ervan al snel kunt merken. Maar voor de lente en de zomer kan je eigenlijk beter overstappen naar een milde variant, omdat de actieve ingrediënten in een exfoliant je huid wat gevoeliger voor de zon kunnen maken. Of.. wellicht heb je een gevoelige huid en ben je juist op zoek naar een milde exfoliant die alsnog effectief is? Voor beide zoektochten heb ik hier een tip voor je: de nieuwe Alpha-H Generation Glow Daily Resurfacing Essence.

‘Lees ook: Kiehl’s Barrier Balm review.’

Alpha-H Generation Glow review essence/exfoliant

Alpha-H Generation Glow

De belofte

Generation Glow is een milde exfoliant die speciaal is geformuleerd voor iedereen die gebruik wil maken van de geweldige eigenschappen van fruitzuren, zonder de irritatie. Het zorgt voor herstel van je huidbarrière, verwijdert dode huidcellen, verheldert de teint, verfijnt poriën en laat je huid weer stralen. De toegevoegde postbiotica zorgen daarbij voor bescherming en herstel van het microbioom van je huid. Vanwege de milde samenstelling is deze exfoliant mild genoeg voor dagelijks gebruik, zelfs bij een gevoelige huid en hij kan zowel in de avond als in de ochtend worden gebruikt.

Ingrediënten

Deze AHA exfoliant bevat een combinatie van melkzuur, glycolzuur, appelzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur (totaal 5%), gefermenteerde prebiotica en probiotica, extracten van blauwe bosbes, suikerriet, tea tree, kamille, groene thee en lavendel en vitamine E. Goed om te weten: dit product is cruelty free en vegan.

Alpha-H Generation Glow review essence/exfoliant

Review

De Alpha-H Generation Glow exfoliant komt in een witte en clean verpakking, waard dit merk toch ook wel bekend om staat. Onder de dop zit een klepdopje waardoor je het product goed kan doseren. Even zachtjes schudden voor gebruik en je hebt slechts een kleine hoeveelheid per keer nodig. De geur is heel zacht, de textuur is milky en bijna als een gel-lotion en ik vind het huidgevoel heel fris zonder enige tinteling of irritatie bij gebruik.

Mocht je de bekende Alpha-H Liquid Gold net even te heftig voor je huid vinden, of voor de lente- en zomermaanden over willen stappen naar een mildere variant, dan kan je deze Generation Glow exfoliant als het mildere zusje ervan zien. Of als je nieuw bent in de wereld van exfolianten, dan is dit een heel erg mooie aanrader om je huid aan een soortgelijk product te laten wennen.

Wat doet het voor je huid? Vanwege de samenstelling van de verschillende alpha hydroxy acids en overige ingrediënten draagt het bij aan een vermindering van fijne lijntjes en rimpeltjes, maakt het de poriën kleiner, vermindert het roodheid, pigmentvlekken en gevoeligheid van de huid, verwijdert het dode huidcellen en zorgt het voor een mooie, frisse en glowy huid. En deze huidverbeterende eigenschappen merk je eigenlijk al bijna vanaf het eerste gebruik; je huid wordt lekker zacht, voelt gladder aan, oogt verfijnder, textuur wordt minder, krijgt zo’n fijn plumped uiterlijk en ziet er vooral heel fresh uit.

Hoe gebruik je dit product? Je gebruikt een exfoliant altijd op een gereinigde en schone huid en voordat je je overige huidverzorging aanbrengt. Het aanbrengen kan op twee manieren; met een watje en deze zachtjes over je huid halen of wat product verdelen over je vingertoppen en dit zachtjes op je huid aanbrengen met een deppende beweging. Na het aanbrengen wacht je even totdat het volledig ingetrokken is en daarna kan je je standaard serum(s) en/of crème(s) aanbrengen, zoals je normaal ook zou doen in je skincare routine. Deze exfoliant kan je zo’n 3-4 keer per week gebruiken.

–> Het heeft mijn persoonlijke voorkeur om dit product met de vingertoppen aan te brengen, vanwege het fijne huidgevoel dat je zo beter ervaart én zo is het product zuiniger in gebruik omdat een watje toch ook wat product opslurpt..

Let wel op: hoe mild de formule dan ook mag zijn, het blijft een exfoliant waarbij je werkt met zuren die de huid wat gevoeliger voor de zon kunnen maken. Zorg er daarom voor dat je – wanneer je een exfoliant in je routine hebt zitten – je iedere dag je gezicht met minimaal een SPF30 insmeert.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Alpha-H Generation Glow essence is verkrijgbaar voor €61,95/100ml via de Nederlandse Alpha-H webshop, bij Alpha-H salons en verschillende webwinkels gericht op luxe en clean skincare.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.