Beauty

Skincare tip | Cenzaa Skin Rhythm

10 mei 2024

cenzaa skin rhythm huidverzorging review/ervaring

Cenzaa lanceert de nieuwe limited edition collectie Skin Rhythm die is geïnspireerd op het natuurlijke 24-uurs circadiaanse bioritme en de daarbij wisselende behoeften van de huid. Hiermee is een dag- en nachtroutine ontwikkeld om zo het natuurlijke huidproces te ondersteunen. Ik heb drie producten uit de avond skincare routine uitgeprobeerd en vertel je er in dit artikel alles over!

‘Lees ook: Health | De 4 beste tips voor een goede nachtrust.’

cenzaa skin rhythm huidverzorging review/ervaring

Cenzaa Skin Rhythm

De Cenzaa Skin Rhythm producten voor de nacht zijn gericht op het verhogen van de celvernieuwing, het bevorderen van de collageenaanmaak, het herstellen van huidschade en het voeden van de huid. In deze routine staan vooral onderstaande producten centraal:

cenzaa skin rhythm huidverzorging review/ervaring

Cenzaa Miracle Cleanser

Deze cleanser heeft een volle textuur die tijdens het aanbrengen verandert van een gel naar een olie naar een melk. Je masseert het product zachtjes in op de droge huid totdat het een olietextuur krijgt, vervolgens maak je je handen vochtig en maak je van de olie een milk-emulsie en kan je het geheel afspoelen met lauw water en eventueel een washandje. Zo verwijder je zonder te boenen en zonder moeite make-up, overtollig talg en vuil van je huid. Fun fact: deze reiniger heeft een opvallend frisse en bijna sappige geur.

In deze reiniger zit onder andere zonnebloemolie, glycerine, panthenol en penavitin en dat maakt samen een kalmerende, hydraterende en verzachtende werking, helpt de huid om vocht vast te houden en helpt de huidbarrière te herstellen.

cenzaa skin rhythm huidverzorging review/ervaring

Cenzaa Flawless Skin Therapy

Dit 3-in-1 product is een dieptereiniging, exfoliant en een pre-serum in één. Je brengt dit aan na het reinigen van je huid door één pompje met een watje of je handen over je gezicht en hals te verdelen. Vervolgens laat je dit intrekken zonder te verwijderen en kan je daarna je overige nachtverzorging aanbrengen.

In deze lotion zit onder andere AHA, 2% BHA en guaranazaad-extract wat samen onder andere dode huidcellen verwijdert, de huid egaliseert, gladder en zachter maakt, het vochtgehalte verhoogt, ontstekingen, roodheid en onzuiverheden vermindert en de huid een mooie glow geeft. De lotion heeft een frisse geur, geeft een licht tintelend gevoel en trekt snel in. Fijn zo’n combi van meerdere zuren en huidverzorging in één!

cenzaa skin rhythm huidverzorging review/ervaring

Cenzaa Iconic Youth Elixer

In deze huidolie zit onder andere babchi-olie, monnikspeperextract, olijfolie, katoenzaadolie, bidens pilosa extract, vlas-olie, vitamine E, rozenolie en lavendelolie. Dit maakt een mooie mix van ingrediënten met fijne eigenschappen voor je huid, zo werkt het als ondersteuning van de aanmaak van collageen en elastine, draagt het bij aan algehele huidverbetering, werkt het anti-age-well, zorgt het voor een gladdere en zachtere huid en geeft het de huid een plumped en frisse uitstraling.

De olie heeft een luxe, bloemige en licht-kruidige geur, een volle textuur en is zuinig in gebruik. Je gebruikt hem na het reinigen van je huid en na een eventueel serum of de Skin Therapy als een nachtcrème/huidolie/nachtmasker. Het product laat geen plakkerig of vettig laagje achter en maakt de huid heerlijk soepel en zacht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten zijn verkrijgbaar via de Cenzaa webshop en bij de Cenzaa salon.

– Cenzaa Miracle Cleanser €37,95/120ml
– Cenzaa Flawless Skin Therapy €39,95/120ml
– Cenzaa Iconic Youth Elixer €63,95/30ml

Overall ben ik behoorlijk enthousiast over deze producten; ze zien er mooi uit, werken prettig, mijn huid reageert er goed op, ze zijn vegan, dierproefvrij en vrij van microplastics en bevatten mooie en daadwerkelijk effectieve skinloving ingredients. Ook is zo’n compleet driestappenplan ideaal voor als je niet te lang in de badkamer bezig wil zijn en toch een echt goede huidverzorgingsroutine wil gebruiken.

Mocht ik een kanttekening moeten maken: de producten zijn wel duidelijk (natuurlijk) geparfumeerd en dat kan voor mensen met een gevoelige huid iets zijn om te onthouden omdat dit helaas voor huidirritatie kan zorgen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.