Fashion

On trend | Espadrilles als ultieme zomerschoen

23 mei 2024

espadrille combineren inspiratie trend 2024

Summer is just around the corner, en ook dit jaar zie je ze weer volop terug: de espadrille als ultieme zomerschoen! Mocht je het perfecte paar nog niet gevonden hebben of twijfelen hoe je deze schoentjes kan combineren, dan komt het na het lezen van dit artikel helemaal goed. Lees verder voor alle ins & outs over espadrilles en tips en inspiratie over de verschillende modellen, combinaties en fijne fashionplaatjes.

‘Lees ook: Fashion | Zo vind je de ideale bikini voor jouw figuur.’

espadrille combineren inspiratie trend 2024 espadrille combineren inspiratie trend 2024 espadrille combineren inspiratie trend 2024 espadrille combineren inspiratie trend 2024

Wat zijn espadrilles?

De espadrille is een typische zomerschoen die instant summer vibes en vakantiegevoelens oproept. Wat dit type schoen als opvallend detail heeft is de zool met gevlochten touw, rubber of jute langs de zijkant. Vaak is de bovenkant van de schoenen gemaakt van of een luchtiger materiaal zoals canvas, linnen en katoen of juist van zacht leer of suède en zien we ook vaak een detail van touw of jute over de neus van de schoen. Espadrilles komen in veel verschillende modellen; van plat tot sleehak en van gesloten instappertje tot peep toe modellen. Dus kies vooral voor espadrilles voor een luchtige zomer en ga voor het model waar je zelf het lekkerst op kan lopen én die je het leukste vindt!

–> Leuk weetje: Espadrilles komen oorspronkelijk uit Spanje, alhoewel de naam anders doet klinken. De naam is namelijk hartstikke Frans en is afgeleid van het Occitaanse woord ‘espardenya’ wat dan weer afgeleid is van het woord ‘esparto’ dat gras betekent. En yes: dat maakt dan weer de link met de traditionele gedroogde grastouwtjes van de zool van deze schoen.

Hoe combineer je espadrilles op een leuke manier?

Deze zomerschoenen kan je eigenlijk met iedere outfit combineren, het is ook maar net een beetje afhankelijk van het model en de kleuren of eventuele prints van de schoen, maar vaak doet een espadrille het het beste onder een meer zomerse outfit. Denk bijvoorbeeld aan een lichte jeans met een wit T-Shirt of een witte linnen blouse, een wijdvallende rok of een zomers jurkje. Helemaal trendy zijn de espadrilles met panterprint, een print die duidelijk niet meer weg te denken is!

Maar ook voor het werk kan een espadrille prima, zeker wanneer je dan kiest voor een model in wat meer ingetogen kleuren zoals beige waardoor het net even een wat meer fashionable uitstraling heeft. Combineer dit met een jeans en blouse of spijkerjurkje en je bent good to go.

Eigenlijk mag een paar van deze schoentjes voor de zomer niet ontbreken, en het maakt ook nog eens een perfecte ‘instapschoen’ voor in en rondom huis, boodschapjes doen, kinderen van en naar school brengen en voor het strand en terras :)

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*