Beauty

Treatment | Mijn ervaring met.. HydraFacial

22 mei 2024

hydrafacial ervaring/review (Senitas, Ivy Clinics in Westervoort)

Een paar weken geleden was ik bij Ivy Clinics om alles te weten te komen over de HydraFacial behandeling. Het is een soort alles-in-één behandeling die zowel je huid en poriën diep reinigt, onzuiverheden en dode huidcellen verwijdert, je huid voorziet van voedingsstoffen en bijdraagt aan huidverbetering. En dat allemaal ruim binnen een uur en zonder enige downtime, waardoor je direct resultaat hebt. Lees verder voor meer informatie over deze behandeling en mijn ervaring mét voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Health | De 4 beste tips voor een goede nachtrust.’

HydraFacial

De HydraFacial treatment werd 25 jaar geleden gelanceerd in Amerika, maar is vooral de laatste jaren enorm populair geworden en inmiddels een wereldwijd verkrijgbare behandeling geworden. Het is in te zetten voor alle huidtypen en voor verschillende huidproblemen, zoals een doffe huid, onzuivere huid, UV-schade, acne, droogtelijntjes, rimpels en fijne lijntjes en bij (pigment)vlekken. Er wordt gewerkt met een apparaat en in verschillende stappen:

– een dieptereiniging die de huid ontdoet van dode huidcellen en onzuiverheden
– een milde maar effectieve peeling
– een intensieve hydratatie en verzorging van de huid met de serums en een booster.

Er wordt tijdens de behandeling met verschillende serums gewerkt, die tevens aangepast kunnen worden aan specifieke huidproblemen, huidbehoeften en huidwensen waardoor de behandeling individueel gepersonaliseerd kan worden. Zo wordt de huid dus niet alleen diep gereinigd maar worden er ook een heleboel skinloving ingredients ingesluisd, zoals een milde peeling voor exfoliatie, hyaluronzuur, antioxidanten en peptiden. Eventueel kan er nog aanvullend gekozen worden voor LED-therapie en/of een lymfedrainage.

Het resultaat is een direct zichtbaar schonere, frissere, stralende en gehydrateerde huid en bij een kuur van meerdere behandelingen een duidelijke vermindering van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en/of een rustiger acnebeeld en draagt het bij aan een stevigere en meer elastische huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijs van een HydraFacial gaat vanaf zo’n €150,00, afhankelijk van aanvullende boosters, lymfedrainage en/of LED-therapie.

De behandeling wordt bij verschillende salons en klinieken in Nederland uitgevoerd. Onderaan deze pagina kan je een gecertificeerde salon in de buurt vinden.

Ik ben zelf bij Ivy Clinics in Westervoort geweest. Tipje: meld je op de website van Ivy Clinics aan voor de nieuwsbrief voor 20% korting op een facial.

hydrafacial ervaring/review (Senitas, Ivy Clinics in Westervoort) hydrafacial ervaring/review (Senitas, Ivy Clinics in Westervoort) hydrafacial ervaring/review (Senitas, Ivy Clinics in Westervoort)

Mijn ervaring met HydraFacial

Na een warm welkom bij de salon met een goede cappuccino (heel belangrijk ;) tijdens het voorgesprek, was het tijd om de behandeling te beginnen. Er werden vooraf foto’s van de huid gemaakt, duidelijk besproken wat er gaat gebeuren en wat ik met mijn huid kon verwachten aan ervaring en resultaat en daarna mocht ik plaatsnemen op de fijne behandelstoel. Tijdens de behandeling stelde ik vanwege nieuwsgierigheid en kennis opdoen weer eens lekker veel vragen, maar daardoor leerde ik er tegelijkertijd ook van. Heel interessant! En ondanks alle info was het alsnog een compleet ontspannen ervaring en bedacht ik me gelijk dat ik zoiets vaker moet doen als selfcare moment..

Het natte zuigende geluidje tijdens de behandeling was iets wat me intern een beetje liet giechelen en tegelijkertijd een heel fulfilling gevoel geeft, je hóórt gewoon dat er echt aan je huid gewerkt wordt. Leuk detail: vraag na de behandeling of je het residu (the gunk) mag zien, zo zie je een combinatie van de gebruikte serums gemengd met huidschilfertjes, vuil en onzuiverheden en zie je dus echt dat de behandeling heel wat gedaan heeft voor je huid. Je ziet het op de foto’s hierboven vooral aan de poriën zoals bij de neus, een frissere huid, minder dof en de mooie glans.

–> Voor enkele beelden en video’s van tijdens de behandeling heb ik deze Instagram Highlight aangemaakt, zodat je er een nog beter idee bij krijgt.

Natuurlijk zou je iedere maand zo’n heerlijke behandeling kunnen ondergaan om je huid altijd zo lekker fris, schoon en glowy te houden, maar ik denk dat de HydraFacial ook juist heel erg mooi kan zijn in een korte kuurvorm, als boost wanneer je meer onzuiverheden hebt of juist merkt dat je huid droger en doffer is dan normaal en als een soort fresh start voor je goede nieuwe skincare voornemens.

Ik vond het in ieder geval een heel fijne behandeling die compleet pijnloos is – er was achteraf slechts een beetje roodheid die binnen het uur weer verdween  (eerder een soort blos of net alsof je gesport hebt), geen velletjes/vervelling of een strakke huid achteraf en daardoor nul downtime – en dus echt direct een prachtig resultaat geeft. Mijn huid zag er fris, plumpy en stralend uit, voelde superzacht en intens gehydrateerd aan en het haalde een langdurige glow naar boven. Ook kon ik het heel duidelijk merken in zowel mijn skincare routines (producten worden sneller en beter opgenomen) als in het aanbrengen van make-up (minder nodig en het brengt gladder en egaler aan).

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Deze behandeling werd mij aangeboden door een merk of bedrijf.