Huis & interieur

Interieur inspiratie | Kleine veranderingen met een groot resultaat

20 mei 2024

nieuwe inrichting interieur tips

Bij veel mensen begint het in het voorjaar te kriebelen en wordt er niet alleen veel in de tuin gewerkt om deze zomerklaar te krijgen, maar willen we vaak ook ‘iets anders’ met onze inrichting doen. Natuurlijk kan je aan de slag met een andere kleur op de muren, maar er zijn nog meer kleine veranderingen die je toe kan passen die een groot resultaat kunnen geven. En dat hoeft helemaal geen enorme investering of dagen klussen te kosten! Lees verder voor een aantal interieurtips waardoor het bijna voelt alsof je een nieuwe inrichting hebt.

‘Lees ook: Home | Dit zijn de drie tuintrends van 2024!’

nieuwe inrichting interieur tips

Kleine veranderingen in huis voor een groots resultaat

Raambekleding
Wanneer je denkt aan een nieuwe inrichting of een verandering van je interieur, wordt de raambekleding of raamdecoratie vaak overgeslagen. En toch kan dit een flinke verandering maken! Kies bijvoorbeeld voor de toevoeging van een inbetween gordijn achter je standaard gordijnen voor een luxere look & feel én het werkt ook nog eens heel prettig om de felle zon tegen te houden zonder dat je je woonkamer gelijk te donker maakt. Of kies juist voor nieuwe overgordijnen die tegelijkertijd goed verduisterend zijn, zodat je er op tropische dagen tegelijkertijd een heleboel hitte mee uit huis kan houden. Bovendien kan een andere kleur of print voor je ramen het karakter van je woonkamer sterk beïnvloeden.

Accessoires
Dit is een klein beetje een inkoppertje, maar het maakt nou eenmaal snel een heel grote verandering in je interieur wanneer je je accessoires aanpast in een andere kleur of stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sierkussens op de bank, een ander plaid of deken, wellicht een ander vloerkleed en een andere kleur kaarsen in je kandelaars? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar vaak hoef je hiervoor niet eens een heel erg grote investering te doen.

–> Wisselt je stijl niet heel erg vaak, maar vind je het toch leuk om je interieur af en toe een kleine verandering te geven met de woonaccessoires? Kies dan voor een lente/zomer en een herfst/winter thema, net zoals je garderobe! Zo kan je deze twee sets van bijvoorbeeld een vloerkleed, kussenhoesjes, deken voor op de bank en dergelijke met elkaar afwisselen gedurende het jaar. De andere set ruim je dan tijdelijk op in de garage, schuur of op zolder.

Planten en bloemen
Dit is toch wel vaak een onderschatte tip voor meer leven en kleur in je interieur. Neem even de tijd voor wat extra liefde voor de planten die je al in huis hebt staan door bijvoorbeeld bladeren af te stoffen en eventueel wat planten om te potten. Zo heb je gelijk een reden voor mooie nieuwe potten, ook weer leuk voor een verandering in je interieur! Of kijk eens rond en bedenk waar nog ruimte is voor een nieuwe plant. Zo kan het bijvoorbeeld heel erg leuk zijn om te kiezen voor één grotere plant als een groene eyecatcher in huis. Daarnaast doet een verse bos bloemen op de eettafel en/of het aanrecht ook heel erg veel voor de sfeer in huis.

Opruimen
Voor deze interieurtip hoef je zelfs helemaal niet de deur uit om iets nieuws te kopen, maar hoef je alleen maar even flink de handen uit de mouwen te steken. Tijd voor een flinke opruimsessie door alle kasten en lades leeg te halen, een sopje erdoorheen en goed uit te zoeken voordat je je spullen erin terugzet. Daarna is het tijd om bovenop alle kasten en planken aan de slag te gaan; alle interieurdecoratie en woonaccessoires aan de kant, afstoffen of een sopje erover en daarna alleen terugzetten wat echt past bij je huidige smaak en dierbare persoonlijke spulletjes. Zo krijg je én meer ruimte en overzicht ín je kasten én oogt je woonkamer lekker fris en opgeruimd. Zeker in combinatie met een beetje schuiven met meubels en accessoires kan ervoor zorgen dat je hiermee – zonder enige investering – toch een frisse wind door je huis hebt gehaald.

–> Psst, en als je dan toch lekker bezig bent: trek deze laatste tip door in iedere ruimte van je huis. Maak er bijvoorbeeld voor een paar weekenden achter elkaar een klusje op de agenda van en voor je het weet heb je je hele huis opgeruimd, uitgezocht en fresh. Zo kan het ook heel erg leuk zijn om de kledingkast van zowel jezelf als die van je eventuele partner en kind(eren) uit te zoeken, want de herfst- en winterkleding mag inmiddels toch echt naar de achtergrond en ruimte maken voor luchtigere en vrolijkere lente- en zomerkleding!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*