Beauty

Love it! | Aveda Botanical Repair bond-building flash treatment

19 juni 2024

Aveda flash treatment review

Bond building, bond repair.. bonding haircare is hot and happening! Het is natuurlijk een heel mooie marketingterm, maar ook daadwerkelijk een unieke technologie en samenstelling van ingrediënten die de haren van binnenuit herstellen, versterken en beschermen. Nieuw hierin is de Aveda Botanical Repair bond-building flash treatment die dit in slechts 10 seconden doet. Like magic! In dit artikel lees je er alles over en deel ik mijn ervaring met je in een review.

‘Lees ook: Haarverzorging | Wat betekent bond building en wat doet het voor je haren?

Aveda botanical repair bond-building flash treatment review

Aveda Botanical Repair bond-building flash treatment

De belofte

“Geef haar binnen 10 seconden extra kracht, zachtheid en glans met botanical repair™ bond-building flash treatment. Bevat veganistisch melkzuur en lamellaire vloeibare kristaltechnologie. Dit product is geschikt voor alle haartypes en alle haartexturen en veilig voor gekleurd en chemisch behandeld haar.”

Ingrediënten

In dit product zit onder andere glycerine, avocado olie, groene thee-extract, sacha inchi-olie, kokosolie, vegan melkzuur en lecithine. Fijn om te weten: dit product is vegan, cruelty-free en vrij van uitdrogende alcoholen, siliconen, parabenen, minerale olie en sulfaten.

Aveda botanical repair bond-building flash treatment review Aveda botanical repair bond-building flash treatment review

Review

Deze bond-building treatment is de nieuwste aanvulling op de Aveda Botanical Repair-lijn en komt in de herkenbare groene kleur van verpakking. De dop heeft een handig draaideel waarmee het kleine ’tuutje’ opent en je het product kan doseren door in de flacon te knijpen wanneer deze ondersteboven gehouden wordt.

Hoe gebruik je dit product? Het is de bedoeling dat je eerst je haren wast met shampoo en dit uitspoelt, daarna conditioner aanbrengt en ook weer uitspoelt en daarna gebruik je dit product  door het over je haren te verdelen en dit 10 seconden in te laten trekken. Jep, zo kort is alles wat nodig is en je voelt tijdens het aanbrengen en uitspoelen al direct verschil. Heel bijzonder om te merken hoe het de haarschubben sluit en de haren daardoor superzacht laat aanvoelen. Let wel op: het product is redelijk vloeibaar en je hebt er niet veel van nodig, dus voorzichtig in de flacon knijpen bij het doseren.

Het uiteindelijke resultaat is op droog haar ook echt wel te voelen en te zien. Niet alleen voelt je haar gladder en zachter aan en is het veel gemakkelijker uit te borstelen, maar de haren krijgen een opvallende glans die zeker met feller (zon)licht erop er prachtig uit ziet. Het is ook fijn om te weten dat het niet alleen optisch je haren er mooier uit laat zien, maar door de ingrediënten en technologie erin werkt het op de lange termijn als een haarversterkend product dat de haren repareert en van binnenuit versterkt.

Oh, en niet te vergeten de heerlijke geur zoals bekend van deze Aveda Botanical Repair-lijn; kruidig, wellness/spa-achtig-kalmerend, fris en heel longlasting. Bovendien laat het de haren wél glad en zacht aanvoelen, maar maakt het niét sneller vet en behoud je ook het natuurlijke volume van je haren. Love it!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Aveda Botanical Repair bond-building flash treatment is verkrijgbaar voor €47,00/150ml via Aveda.eu en Douglas.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en een affiliate link.