Beauty

Budget beauty tip | CATRICE Skin Glaze hydrating serum primer

13 juni 2024

Catrice Skin Glaze hydrating serum primer review

CATRICE blijft toch zo’n fijn en leuk merk als het om make-up gaat :) Het volgt de laatste trends, heeft een goede kwaliteit, is vegan & cruelty-free en is ook nog eens lekker budgetvriendelijk. Het gebeurt dan ook regelmatig dat nieuwe producten van dit merk in mijn everday make-up bag terecht komen. Zoals deze CATRICE Skin Glaze hydrating serum primer; een hydraterend serum en make-up primer in één die ook nog eens een prachtige glow aan je huid geeft. Lees verder voor alle info, swatches en review!

‘Lees ook: SPF tip | Q+A Peptide Anti-Ageing Daily Sunscreen SPF50 (review).’

Catrice Skin Glaze hydrating serum primer review

CATRICE Skin Glaze hydrating serum primer

De belofte

“Wil je een glass skin resultaat? Dan is deze Skin Glaze serum primer de juiste keuze. Je kunt het hybrideproduct alleen of onder je make-up gebruiken en het perfectioneert, verfrist en verlicht de huid. Tegelijkertijd verhoogt de primer de duurzaamheid van je make-up. De vloeibare textuur is voedend, hydraterend, geurvrij, niet vettig en heeft een universele, parelmoeren witte tint met een fijne rozige glans.”

Catrice Skin Glaze hydrating serum primer review Catrice Skin Glaze hydrating serum primer review Catrice Skin Glaze hydrating serum primer review

Review

Skin Glaze komt in een kleine glazen flacon met een pipetdop waarmee je het product hygiënisch als zuinig kan doseren en dat werkt heel prettig, want je hebt er slechts een paar druppels van nodig. Deze primer is zo goed als geurloos en heeft een luchtige textuur die snel intrekt op de huid.

Mocht je van een primer gewend zijn dat het een iets sticky of juist velvet-achtig gevoel op de huid geeft, dan is de ervaring met dit product wel anders. Het voelt juist eerder als een hydraterend serum aan en laat geen merkbaar laagje achter op de huid. Wat het wel doet is je huid een heel subtiel maar toch aanwezig hydratatielaagje meegeven in combinatie met een prachtige glow. Niet glitterig of té opvallend aanwezig, maar het geeft je gezicht direct een meer wakkere en frisse uitstraling en laat een dof huidje direct stralen. Wat mij betreft een aanrader voor de normale tot droge huidjes.

Als het aankomt op de primerfunctie om daadwerkelijk je make-up zoals foundation meer longlasting te maken, merk ik daar ook verschil in. De foundation glijdt net even wat lekkerder over huid, oogt gladder en frisser en houdt het makkelijker tot einde van de dag uit.

Voor de mede-skincarelovers onder ons: dit serum bevat als skinloving ingredient 0.5% squalaan. Dit heeft een verzachtende en hydraterende werking op de huid, helpt zonschade te verminderen, voorkomt vochtverlies in de huid, maakt de huid soepel, voelt licht en niet vettig aan en verzacht fijne lijntjes en rimpels. Ook fijn: het product is vrij van parfum, alcohol, olie, parabenen en siliconen en is zowel vegan als dierproefvrij. Win-win!

Prijs en verkrijgbaarheid

De CATRICE Skin Glaze hydrating serum primer is verkrijgbaar voor €5,49/15ml bij Kruidvat.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥