Carrière & Geld

Carrière & persoonlijke groei | Waarom jezelf blijven ontwikkelen belangrijk is

20 juni 2024

de voordelen van jezelf ontwikkelen en leren op latere leeftijd (opnieuw de schoolbanken in)

Zit jij helemaal op je plek zit op je huidige werk en wil je je kennis verbreden of verdiepen? Of wil je juist compleet wat anders doen om een carrièreswitch te maken? Jezelf blijven ontwikkelen is heel erg belangrijk. Daarnaast is het ook nog eens leuk om aan je carrière en jezelf te werken en is het heel waardevol om dit te blijven doen. Lees verder voor een stukje persoonlijke ervaring hierover, waarom jezelf ontwikkelen zo belangrijk is en wat het je kan opleveren.

‘Lees ook: Business | Werken als digital nomad, waar moet je aan denken?

de voordelen van jezelf ontwikkelen en leren op latere leeftijd (opnieuw de schoolbanken in)

Personal

Als ik naar mijzelf kijk, dan vind ik het één van de leukste dingen om te doen als het op werkgebied aankomt. Mijn werk als zelfstandig ondernemer is namelijk heel veelzijdig en omvat veel meer dan mensen vaak denken. Ik vind het daarom belangrijk om op al die vlakken up-to-date te blijven en mijzelf verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan de kant van SEO, (online) marketing, social/online media en communicatievaardigheden. En aan de andere kant ook zeker het verdiepen en inlezen over bijvoorbeeld de nieuwste beautytrends en mijn kennis over ingrediënten en de werking ervan te vergroten. Ik ben in ieder geval nooit uitgeleerd :)

De voordelen van jezelf ontwikkelen

Door iets nieuws te leren, blijf je jezelf uitdagen en kom je er vaak gaandeweg achter dat er veel meer in je schuilt dan je dacht. En wellicht leer je er ook nog eens nieuwe talenten van jezelf mee kennen en ontdek je er een verborgen passie mee. Bovendien versterk je je zelfvertrouwen ermee en maakt het je flexibeler in de veranderlijke arbeidsmarkt.

Ga je voor verdieping een nieuwe opleiding doen (misschien kriebelt het al een tijd om wat totaal anders te gaan doen?). Ga je voor verdieping en/of aanvulling voor je huidige baan (wellicht heb je een MBO opleiding en wil je toch een stap verder door ook HBO modules te behalen?). Of kies je voor een specifiek onderdeel waar je meer training in kan en wil hebben (denk bijvoorbeeld aan een training in adviesvaardigheden zodat je beter en effectiever kan communiceren?). Er is heel veel mogelijk en je bent nooit te oud om te leren.

En het brengt bovendien ook nog eens heel fijne win-win met zich mee: door jezelf te blijven ontwikkelen en bij te leren ga je sterker een sollicitatie, salarisonderhandeling en/of functioneringsgesprek in!

Voor je carrière of persoonlijke groei?

Wanneer je ‘opnieuw de schoolbanken in gaat’ of jezelf verder wil ontwikkelen, dan denk je vaak aan professionele ontwikkeling en mogelijkheden voor je carrière om daar verder in te komen. Maar, je kan natuurlijk ook puur en alleen voor je persoonlijke groei willen blijven leren. En ook dit kan je verder helpen in bijvoorbeeld je persoonlijke effectiviteit, niet alleen binnen je werk maar ook privé.

Als ik naar mijzelf kijk kies ik er niet alleen voor om te leren en mijzelf te blijven ontwikkelen voor mijn werk. Ik vind namelijk, zeker hoe ouder ik word, het stukje persoonlijke ontwikkeling steeds belangrijker. Denk hierbij aan meer leren over bijvoorbeeld het omgaan met stress, mindset en psychologie. De leuke bijkomstigheid hiervan is, dat je er niet alleen persoonlijk van groeit en fijne handvatten krijgt voor je privéleven maar, dat je ook hieruit altijd veel opsteekt en leert om ook op zakelijk vlak van te profiteren om bijvoorbeeld beter om te gaan met bepaalde situaties.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*