Beauty

Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum

11 juni 2024

Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum review

De parfums van Ellis Brooklyn, opgericht door New York Times beauty columnist Bee Shapiro, zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar. Luxe parfums geïnspireerd op een verhaal met een prachtige verpakking en vooral ontworpen op een duurzame manier. Ik maakte kennis met een aantal van haar heerlijke geuren en vertel je in dit artikel alles over de Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum. Lees verder voor meer informatie, de geurnoten en geurbeleving in deze parfumreview.

‘Lees ook: Kayali Oudgasm Tobacco Oud 04 (eau de parfum review).’

Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum

Geuromschrijving

“I love thinking of fine fragrance as creating your own personal, unique scent arrangement—like being a perfume FLORIST. I created this scent with Frank Voelkl, who I worked with before with APRÈS and SUN FRUIT. I’ve never been that floral perfume kind of person yet I love fresh bouquets in the house at all times. That’s the intention behind FLORIST— capturing that joyfulness and beauty of fresh blooms.” – Bee Shapiro

Het motto van Bee voor haar parfumcollectie is “self-love first, compliments second”, omdat een parfum heel persoonlijk is en je deze echt voor jezelf en je eigen plezier zou moeten dragen. Leuk weetje: de naam van het parfummerk combineert de naam van Bee’s dochter (Ellis) samen met het stadsdeel in New York waar ze woont (Brooklyn).

De parfums van Ellis Brooklyn zijn vegan, cruelty-free en ze maken veel gebruik van upcycled ingrediënten en duurzame grondstoffen.

Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum review

Geurnoten

Topnoten: lelietje-van-dalen, peer, bergamot, citroen
Hartnoten: gardenia, tuberoos, jasmijn, kamperfoelie
Basisnoten: ambroxan, Australisch sandelhout, cederhout

Geurbeleving/ review

FLORIST valt onder de groep van citrus floral en dat zie je dan ook duidelijk terug in de geurnoten die gebruikt zijn. En toch ben ik stiekem blij dat het parfum niet té citrusy is, aangezien ik daar niet zo’n enorme liefhebber van ben. Ja, je ruikt in de opening zeker de bergamot en citroen terug, maar deze blijven – op mijn huid – niet heel erg lang terug te ruiken en daar zit voor mij dus een frisbloemige en iets sappige opening die ik perfect vind voor deze tijd van het jaar. Na iets langer wachten komt er vooral een duidelijk wit bloemenboeket tevoorschijn en dat is voor mij een schot in de (tube)roos want ik ben een liefhebber van white florals in de lente en zomer! Je ruikt hier vooral frisse, klassieke en vrouwelijke bloesems in terug met een subtiel zoet honingachtig randje en hij draagt heel ‘clean’. De ambroxan en houtnoten in de basis geven het parfum een fijne skinlike warmte mee, wat heel goed combineert met de bloesems en het geheel net wat subtiele spice geeft.

Zeker voor een zachter bloemenparfum vind ik het opvallend hoe goed en lang deze geur op de huid blijft ruiken, met de longevity zit het dus zeker goed. Qua sillage is het niet een geur die een heel opvallende wolk om je heen creëert, maar bij een zomers briesje of wanneer je het warm krijgt komt de geur duidelijk heel lekker opnieuw langs je heen.

Ellis Brooklyn FLORIST eau de parfum review

Prijs en verkrijgbaarheid

Ellis Brooklyn FLORIST is in Nederland verkrijgbaar bij BeautyX en via bol voor €39,00/10ml en €144,00/50ml eau de parfum.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en een affiliate link.