Beauty

Skincare tip | MOTHR EARTH PROOF

10 juni 2024

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

MOTHR EARTH PROOF is een nieuw huidverzorgingsmerk van Nederlandse bodem dat gebruik maakt van natuurlijke, pure en effectieve ingrediënten in een 4-stappen-ritueel. Deze producten werken in synergie samen om je huid te herstellen, in balans te brengen, te versterken en gezond te laten stralen. Ik heb deze skincare-producten uitgeprobeerd en vertel je er graag alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Beauty Q&A | Je hoofdhuid scrubben voor gezond en sterk haar.’

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

MOTHR EARTH PROOF skincare

Het merk is ontwikkeld door Andrea van Reeken-Slee die, met haar passie voor – en kennis van – de heilzame werking van de natuur, het tijd vond voor een volgende stap in haar leven: het ontwikkelen van een 100% natuurlijk én duurzaam skincaremerk. Want goed voor je huid kunnen zorgen kan ook met waardering en respect voor de natuur.

Het huidverzorgingsritueel van MOTHR EARTH PROOF bestaat uit vier stappen:

– Stap 1 is de Scrub & Shine om de huid te reinigen
– Stap 2 is het Skin Drink Serum om de huid te hydrateren
– Stap 3 is het Vitamin Bomb Elixir om de huid te voeden
– Stap 4 is de Repair Cream om de huid te beschermen.

De producten sluiten op elkaar aan en zorgen voor een specifieke opbouw met als resultaat een schone, frisse en stralende huid. De producten zijn geschikt voor ieder huidtype; ze helpen de jonge huid ontstekingsvrij te maken, geven de oudere huid een jeugdige glow en geven de huid dat wat het nodig heeft om zacht, soepel en sterk te worden. Een echt jonge huid kan met de eerste twee stappen al heel ver komen voor een effectieve huidverzorging, vanaf 30 wordt aangeraden alle vier de stappen te volgen.

Ingrediënten

In de producten zitten enkel natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, oliën, boters, essentiële oliën en CO2-extracten van plantaardige ingrediënten. Hierbij is er gekozen voor hoge percentages werkzame bestanddelen – zonder vulmiddelen – waardoor de producten elkaar in vier lagen versterken en aansluiten bij de lipidelagen van de huid. Zo kunnen de ingrediënten de diepere huidlagen bereiken, het collageengehalte verhogen, vocht helpen vast te houden in de huid, de huid beschermen en de huidbarrière versterken.

In de producten wordt daarnaast de kracht van aromatherapie toegepast. Er zijn natuurlijke essentiële oliën gebruikt die specifiek zijn gekozen voor de werkzaamheid op de huid, het effect ervan op je gemoed (uplifting!) en ze werken als natuurlijk conserveringsmiddel in de producten.

–> Goed om te weten: alle producten zijn natuurlijk en biologisch, vrij van siliconen, parabenen en microplastics en zijn zowel vegan als cruelty-free.

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

Mijn ervaring

Scrub & Shine
Deze ‘facial wake-up call’-scrub vervult meerdere functies; het reinigt en scrubt de huid mild maar effectief, verwijdert make-up en laat tegelijkertijd een verzorgend en hydraterend laagje achter. Voor oogmake-up raad ik vanwege de scrubdeeltjes wel een afzonderlijke make-upremover aan, maar gezichtsmake-up wordt zonder moeite verwijderd (ook longlasting en waterproof foundation).

In deze scrub zit onder andere een natuurlijke korrel gemaakt van rijstdeeltjes, shea boter, zoete amandelolie, groene thee extract, vitamine E en rozemarijnolie. De korrel is fijn van textuur, maar met een fysieke korrel wel altijd voorzichtig en zachtjes te werk gaan dus niet te hard inmasseren. De geur is trouwens heerlijk kruidig en rustgevend en na het afspoelen – met lauwwarm water – voelt de huid heerlijk zacht en soepel aan. (Wel even doorroeren voor gebruik, zodat alle ingrediënten en de scrubdeeltjes goed verdeeld zijn.)

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

Skin Drink Serum
In dit serum zit onder andere macadamia-olie, squalaan, hyaluronzuur, aloë vera, smeerwortelextract, calendula, ubiquinone, jojoba olie en extract van wilde peen. De geur is heerlijk verfrissend en subtiel kruidig, de textuur voelt fris aan op de huid en trekt snel in en laat de huid direct soepel en zacht aanvoelen. Het heeft een hydraterende en kalmerende werking en brengt de huid in balans.

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

Vitamin Bomb Elixir
Deze gezichtsolie is zeer zuinig in gebruik en trekt dan ook snel in, waardoor het niet te vettig aanvoelt en geen plakkerig laagje achterlaat op de huid. Er zit onder andere zoete amandelolie, passievruchtolie, zwarte bes-olie, jojoba olie, abessijnse olie, camellia-olie en kamille in. Dat maakt een combinatie vol natuurlijke vitamine A, E, C en B en dit werkt goed tegen huidontstekingen en huidveroudering.

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

Repair Cream
Deze ‘Be Forever Young’-crème bevat onder andere baobab-olie, moerasbloemolie, marula olie, moringa olie, shea boter, squlaan, arganolie, avocado olie, ubiquinone, ceramide, ectoïne, vitamine E, vitamine C en hyaluronzuur. Het is een heerlijke rijke crème die zich goed laat inmasseren, de huid bijzonder zacht en soepel maakt en een mooie glow geeft. Mijn drogere huidje ‘drinkt’ het als het ware op en laat droogtelijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast geeft de kruidige geur een fijne wellnesservaring tijdens het aanbrengen en smeer ik deze ook lekker door tot over de hals en mijn decolleté. Deze twee delen worden vaak wat vergeten, maar kunnen ook wel wat extra liefde gebruiken. Bovendien geeft deze crème een heel mooi plumping effect wat de huid er jonger/voller uit laat zien en haalt het een mooie glans tevoorschijn.

mothr earth proof skincare huidverzorging review ervaring

Ik vind het altijd heel erg leuk om een nieuw huidverzorgingsmerk te ontdekken, zeker wanneer het natuurlijk én van eigen bodem is. Leuk ook om te merken dat je met vier producten echt een heel eind komt als het op een skincare routine aankomt en dat geeft best wat rust in je routine, hoofd én badkamerschapje. Aanvullend zou ik nog wel een losse oogmake-upremover en een SPF30 of SPF50 voor overdag aanraden, maar daarmee heb je zeker een mooi ritueel staan.

Wel vind ik de combinatie van de vier producten misschien net iets te rijk en vol voor overdag (zelfs met mijn drogere huidje), zeker wanneer je ook make-up zoals foundation draagt omdat het dan wat kan gaan ‘glijden’. Persoonlijk kies ik dan voor de eerste drie stappen in de ochtend, aangevuld met een SPF, en gebruik ik de vierde stap (de heerlijke crème) dus enkel voor het slapen gaan.

Ook al heb ik geen enkele moeite met een skincare routine van meer stappen en vind ik het als skincarejunkie heerlijk om zowel in de ochtend als avond de tijd te nemen voor mijn huid, toch is het fijn dat het niet hoéft. Zeker omdat de combinatie van krachtige natuurlijke ingrediënten eigenlijk alles geven wat je huid nodig heeft; reiniging, hydratatie, vitamines, voeding, antioxidanten en bescherming. Zo zie je maar weer dat natuurlijk, duurzaam én effectief heel goed hand in hand kunnen gaan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Klik hier voor de website van MOTHR EARTH PROOF voor meer informatie en de webshop. De producten variëren in prijs tussen €62,95 en €129,95. Tip: je kan een gratis setje met samples van de vier stappen aanvragen om de producten uit te kunnen proberen.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.