Beauty

SPF tip | SUNS CARE zonbescherming

25 juni 2024

SUNS CARE zonbescherming review SPF

Wat is het deze dagen weer boffen met het enorm zonnige weer en de warme temperaturen! En ook al hoort een SPF iédere dag op je gezicht, nu met de hogere zonkracht kan je helemaal niet meer zonder. Ik maakte onlangs kennis met SUNS CARE zonbescherming en tip deze producten graag met je als je op zoek bent naar een clean en vegan suncare merk met fijne ingrediënten én een fijn huidgevoel zonder witte waas of plakkerigheid. Lees verder voor de review!

‘Lees ook: Suncare dossier | Alles wat je moet weten over zonbescherming.’

SUNS CARE zonbescherming review SPF

SUNS CARE zonbescherming

“Een nieuwe generatie zonbescherming met betrouwbare en veilige uv-filters in een trendy jasje.”

Ingrediënten

De producten beschermen niet alleen tegen UVA en UVB, maar bevatten ook nog eens een rijtje skinloving ingredients zoals – afwisselend per product – hyaluronzuur, shea boter, jojoba olie, vitamine E, vitamine pro D, aloë vera, panthenol, amandelolie, squalaan en ectoïne. Zo wordt je huid beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon en tegelijkertijd verzorgd, gehydrateerd en ze versterken je natuurlijke huidbarrière.

De producten van SUNS CARE zijn zowel duurzaam, koraalvriendelijk, cruelty-free als vegan en vrij van parfum, siliconen, parabenen, sulfaten, microplastics, minerale olie en nanodeeltjes.

SUNS CARE zonbescherming review SPF SUNS CARE zonbescherming review SPF

Review

Omdat ik zonbescherming zo belangrijk vind, zowel voor mijzelf als mijn kinderen als het voorlichten in het belang hiervan, vind ik het altijd leuk om kennis te maken met andere merken en producten. SUNS CARE was voor mij nog helemaal nieuw en heeft een prachtig rijtje voordelen wanneer het op clean beauty, zonbeschermende kwaliteiten én fijne huidverzorgende ingrediënten aankomt. En dan heb ik het nog niet eens over de enorm leuke verpakkingen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en prettig in de hand liggen tijdens het gebruik ervan.

Zowel de SPF voor het gezicht als die voor het lichaam zijn zo goed als geurvrij, laten zich verrassend soepel uitsmeren en geven de huid een zijdezacht gevoel en een mooie glow. Geen plakkerigheid, vettigheid, witte waas, irritatie aan de ogen of enige roodheid te bekennen na een dagje met behoorlijk wat warme zon. Mits je natuurlijk wel voldoende smeert én regelmatig bijsmeert natuurlijk, want dat is iets waar het toch vaak verkeerd gaat.

De aftersun heeft – ondanks dat deze ook parfumvrij is – een heel subtiele frisse geur en geeft direct een verfrissend gevoel op de huid. De textuur is zoals die van een wat dunnere bodylotion en trekt enorm snel. Heel fijn: je merkt dat de huid niet ‘af wordt gesloten’ zodat de warmte goed uit je huid kan maar dat je huid wél direct gehydrateerd, zacht en soepel aanvoelt.

Nog een pluspunt: omdat de producten zo mild qua samenstelling zijn kunnen ze gewoon door het hele gezin gebruikt worden; van jong tot oud en zelfs die met een gevoelige huid. Scheelt weer wat flessen sjouwen met een dagje strand of op vakantie :)

Prijs en verkrijgbaarheid

SUNS CARE is in Nederland exclusief verkrijgbaar via SKNZ.nl. In dit artikel zie je de volgende producten voorbij komen:

– DAY SPF30 voor je gezicht, €26,95/50ml
– 30 Premium Sunscreen SPF30 voor je lichaam, €22,95/180ml
– After Sun, €12,95/180ml.

In het assortiment zit verder nog een SPF50 voor het lichaam, een waterproof SPF30 en SPF50 voor het lichaam en een waterproof SPF50+ voor de allerkleinsten. Good to know: de verschillende kleuren van hetzelfde product geven geen ander product of andere geur aan, maar enkel een fun kleurtje van de verpakking.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.