Lifestyle Reizen & vrije tijd

Summer | 3 tips voor een meerdaags festival

10 juni 2024

tips voor een meerdaags festival

Het festivalseizoen is weer losgebarsten! De eerste grote festivals zijn geweest en er staan er nog ongelooflijk veel op het programma. Als echte festivalliefhebber is dit natuurlijk de periode waar je elk jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. Misschien overweeg je dit jaar zelfs wel om naar een meerdaags festival te gaan. Volgens liefhebbers iets dat je meegemaakt moet hebben, hoe intensief het dan ook is. Mocht je voor het eerst gaan dan zijn enkele survivaltips zeker geen overbodige luxe, want waar moet je allemaal aan denken om zo’n meerdaags festival te overleven? In dit artikel drie handige tips op een rij!

‘Lees ook: Lifestyle | 12 tips voor mooie smartphone foto’s.’

tips voor een meerdaags festival

Handige tips voor een meerdaags festival

De beste festival outfits

Festival outfit? Check! Je outfits zijn natuurlijk van essentieel belang. Dit geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar het geeft ook je persoonlijkheid weer en hoort echt bij de festivalvibes. Maar waar moet je op letten bij het samenstellen van de beste fashion outfits voor een meerdaags festival?

Het fijne van een festival is dat er eigenlijk geen goede of foute keuzes zijn. Hier lijkt alles te kunnen en hoe opvallender, hoe beter. Heb je dus nog kledingstukken in je kast liggen die je nooit draagt, simpelweg omdat je niet weet hoe je deze kunt rocken in het dagelijks leven? Dan is dit het moment om ze aan te trekken. Mix & match met kleuren en stoffen want je kunt eigenlijk geen foute keuzes maken. En dat maakt het ook weer makkelijk, want je kan items van de ene dag ook voor de volgende dag weer op een andere manier combineren. En ga je samen met vrienden naar het festival? Dan is het ook leuk om de outfits op elkaar af te stemmen.

Maar vergeet ook niet comfort, ook heel belangrijk tijdens een meerdaags festival. Zorg dat je outfit vooral heel lekker zit, dat je er vrij in kan bewegen en dat je het urenlang uit kan houden op de schoenen die je aantrekt en meeneemt. Een paar goede boots of comfortabele sneakers zijn onmisbaar en vergeet ook vooral de leuke accessoires niet zoals glittertasjes, zonnebrillen en sieraden om je outfits helemaal af te maken.

Doe vooraf boodschappen

Op meerdaagse festivals is vaak genoeg te krijgen en er zijn kraampjes met drinken en eten in overvloed. Helaas leert de ervaring ons ook dat het best prijzig kan zijn om hier wat te kopen, zeker wanneer je meerdere keren per dag een rondje gaat maken. Zorg dus dat je vooraf een aantal slimme boodschappen inslaat. Denk bijvoorbeeld aan wat drinken, eiwitrepen, snacks, fruit en bijvoorbeeld wat krentenbollen. Zo bespaar je eenvoudig geld en heb je altijd wat achter de hand voor lekkere trek en dorst. Vergeet ook zeker niet een goede navulbare fles zodat je altijd voldoende water kan drinken en denk ook aan een mini EHBO-kitje met (blaren)pleisters en ontsmet-/schoonmaakdoekjes. En vergeet ook niet om wat contant geld bij je te hebben, het kan maar zo van pas komen.

Wees op tijd

Op een meerdaags festival kan het ongelooflijk druk zijn en voordat je het weet staan alle tentjes al op en heb jij die fijne spots gemist. Zorg dus dat je op tijd bent om keuze te hebben voor het opzetten van je tentje, of voldoende ruimte hebt als je met een groep gaat met meerdere tentjes. Zo kan je nog fijn de keuze maken voor een plekje met misschien wat beschutting van bomen en een plekje dat niet te ver van het sanitair en andere voorzieningen af ligt..

Maar vooral: have fun. Een festival hoort een leuke ervaring te zijn voor herinneringen voor de rest van je leven. Enjoy!

*