Beauty

Beauty Q&A | Wat is double cleansing en is het goed voor je huid?

12 juni 2024

wat is double cleansing, tips en voordelen voor je huid en voor elke huid geschikt?

Double cleansing wordt vaak aangehaald als het over skincare routines en huidverzorging gaat, maar waar staat dit nu eigenlijk precies voor en hoe pak je het aan? Het dubbel reinigen van de huid direct na elkaar heeft namelijk een aantal fijne voordelen, maar wat ís een double cleanse precies, wat is het nut ervan, waar moet je op letten en is het voor ieder huidtype geschikt?

‘Lees ook: Skincare tips | Wat is slugging? Informatie, how to do it right & tips!

wat is double cleansing, tips en voordelen voor je huid en voor elke huid geschikt?

Skincare tips | Wat is double cleansing en wat zijn de voordelen?

Double cleansing betekent letterlijk dubbele reiniging. Deze stap is bedoelt voor bij je avond skincare routine en geeft aan dat je twee keer achter elkaar je huid reinigt, waarbij je twee verschillende producten gebruikt:

– de eerste reiniger is een cleanser op oliebasis zoals een reinigingsolie of reinigingsbalsem waarmee je make-up, overtollig talg, (lucht)vervuiling) en restjes SPF van de huid verwijdert

– de tweede reiniger is een schuimend product op waterbasis zoals een reinigingsgel om de poriën dieper te kunnen reinigen en verstoppingen te verminderen.

Het voordeel van double cleansing is dus dat je je huid zowel aan de oppervlakte als dieper in de poriën reinigt. Zo zorg je voor een optimaal gereinigde huid waardoor niet alleen – afhankelijk van je huidtype en de gebruikte producten – bepaalde huidproblemen beter aangepakt kunnen worden (denk aan huidveroudering of het verminderen van onzuiverheden en een vette huid) maar ook dat de huidverzorgingsproducten die je erna aanbrengt beter kunnen worden opgenomen door de huid en deze dus meer effect zullen gaan hebben. Al met al draagt het dus zeker bij aan huidverbetering.

Is double cleansing goed voor ieder huidtype?

Het moet wel gezegd worden dat een double cleanse niet voor ieder huidtype nodig is en soms zelfs too much kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een heel droge en/of gevoelige huid dan zou ik aanraden om niet voor een tweede schuimende reiniger te gaan, maar de oil cleanser twee keer achter elkaar te gebruiken of te kiezen voor een hydraterende micellaire lotion als tweede reiniger.

Sowieso is het aan te raden om niet zomaar de trends te volgen en klakkeloos te gebruiken wat je iemand anders eventueel op filmpjes hebt zien gebruiken of wat wellicht een trend is. Let bij het uitzoeken en aanschaffen van huidverzorgingsproducten op jouw huidtype, huidproblemen en persoonlijke huidwensen om miskopen of een averechts effect op jouw huid te voorkomen.

wat is double cleansing, tips en voordelen voor je huid en voor elke huid geschikt?

In dit artikel zie je op de foto’s een aantal producten van Dermalogica die op dit moment in mijn huidverzorgingsroutine zitten als voorbeeld van reinigers die ik graag gebruik en die heel goed aansluiten bij de double cleansing methode:

Stap 1: de Dermalogica precleanse als oliereiniger om make-up, zonnebrand, overtollig talg en vuil te verwijderen, zonder de huid uit te drogen of poriën te verstoppen. Deze verwijdert zonder moeite en zonder te boenen zelfs longlasting en waterproof make-up en kan je ook zonder irritatie over de ogen gebruiken om mascara, eyeliner en dergelijke te verwijderen.

Stap 2: de Dermalogica special cleansing gel is een milde, parfumvrije en zeepvrije schuimende reiniger om tot in de poriën te reinigen en de huid tegelijkertijd te kalmeren óf de Dermalogica daily microfoliant. Dit is een poeder om te vermengen met water tot een schuimende reiniger die tot in de poriën reinigt en tegelijkertijd dode huidcellen verwijdert, de celvernieuwing stimuleert en zorgt voor een gladdere, zachtere huid met een mooie glow.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.