Beauty

Q&A | Hoe kan je je haren beschermen tegen de zon, zee en chloor?

1 juli 2024

haren beschermen tegen zon, zee en chloor in de zomer

De zon is natuurlijk heerlijk, geeft een enorme oppepper aan je humeur en bovendien is een veilige blootstelling eraan heel belangrijk voor de aanmaak van vitamine D. Maar voor je haren brengt het – net zoals voor je huid – helaas een aantal nadelen met zich mee. Teveel blootstelling aan de zon zorgt voor droger en doffer haar en laat je eventuele haarkleuring sneller vervagen. Zeker in combinatie met zeewater en chloor van een zwembad kan dit zorgen voor dof, pluizig, onhandelbaar en droog haar.. In dit artikel lees je een aantal slimme tips om je haren te beschermen tegen de zon, zee en chloor!

‘Lees ook: Q&A | Wat doen bond building producten voor je haar?

haren beschermen tegen zon, zee en chloor in de zomer

Je haren beschermen tegen de zon, zee en chloor

1. Een pet of een zomerse hoed is de beste tip om je haren te beschermen tegen de zon. Bovendien bescherm je zo tegelijkertijd je hoofdhuid tegen de zon, want dit is toch wel een lastige plek om jezelf in te smeren met zonnebrandcrème ;) Er zijn zelfs petjes en hoedjes verkrijgbaar met ingebouwd UPF-filter die UV-werend werken, wat een mooie win-win situatie geeft voor de schaduw over je gezicht zodat die ook een extra bescherming meekrijgt naast de SPF-crème die je draagt.

2. Er zijn steeds meer zonbeschermende haarverzorgingsproducten in de vorm van handige sprays die je zo over je haren aan kan brengen. Zo’n sun protection haarspray legt een beschermlaagje over je haren tegen de schadelijke effecten van de zon en geeft extra verzorging. Bovendien kan het handig zijn om je haren in een knotje te dragen wanneer je de zon in gaat, zodat het grootste deel van je haarlengtes niet in direct zonlicht terecht komt.

3. Ga je de zee of het zwembad in? Het is misschien niet heel erg sexy, maar misschien wel de beste tip: gebruik tijdens het zwemmen een badmuts. Zo geef je zout water van de zee of water met chloor geen kans om in je haren te komen. Bovendien heb je na het zwemmen direct weer droge haren, dat scheelt weer tijd om direct verder te kunnen met je plannen voor de dag.

4. Toch zonder badmuts het water in? Voorzie je haren van tevoren van een beschermlaagje door je haren in te smeren met een UV-beschermend haarverzorgingsproduct of een beetje conditioner, haarmasker of haarolie. Zo zorg je dat de haarschubben ‘gesloten’ zijn en ‘gevuld’ met een verzorgend product zodat chloorwater of zeewater minder goed in je haren door kan dringen.

5. Zorg dat je na het zwemmen zo snel mogelijk je haren goed uitspoelt onder de douche. Was je haren vervolgens met een milde shampoo, gebruik een voedende conditioner of een haarmasker en breng wanneer het handdoekdroog is een leave-in serum of een haarolie aan.

6. Sowieso is het in deze tijd van het jaar heel erg slim om te investeren in een aantal fijne producten voor je haren en een beetje extra liefde in je lokken te steken. Denk hierbij aan een milde shampoo zonder sulfaten en alcohol, een intensief hydraterend of voedend haarmasker, een UV-beschermende spray en een haarolie. Zo kan je je haren goed beschermen tegen zon, zee en chloor, behoud je je glanzende en zachte lokken én kan je ook in de zomer je eventuele haarkleuring lang mooi houden.

Enjoy the summer!

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥