Beauty

Summer scent | MIGLOT Formula 18

10 juli 2024

miglot formula 18 eau de parfum review

MIGLOT is een Belgisch parfum- en lifestylemerk dat vier jaar geleden werd opgericht door parfumeur Kristof Lefebre. Inmiddels is het merk al flink naam aan het maken en vielen ze in de prijzen bij zowel de Belgian Beauty Awards als Dutch Beauty Awards. Persoonlijk vind ik het één van de fijnste parfumontdekkingen van de laatste tijd en staan er hier een aantal parfums in huis die zowel mijn man als ik met liefde dragen. Om aan de parfumverzameling toe te voegen: MIGLOT Formula 18 eau de parfum als tip voor een absolute zomergeur!

‘Lees ook: MIGLOT Formula X & MIGLOT Formula O (review).’

miglot formula 18 eau de parfum review

MIGLOT Formula 18 eau de parfum

Geuromschrijving

“Het parfum voor de moderne ontdekkingsreiziger met Neroli als onzichtbare metgezel. Waar je ook gaat, bewondering en verwondering zijn nooit veraf. Formula 18 omhult je met zorgeloze zuiderse warmte. Het is de geruststellende omhelzing van een vertrouwde plek, zelfs als je ver van huis bent. De jeugdige azuurblauwe frisheid herinnert je eraan dat elke dag een nieuw avontuur kan brengen. Het is meer dan een parfum. Het is een statement. Chic in zijn eenvoud. Karaktervol en gedurfd. De kunst van het leven gedistilleerd in een pure en ongedwongen geur.”

Geurnoten

Topnoten: bergamot, mandarijn, rozemarijn
Hartnoten: neroli uit Marokko, jasmijn
Basisnoten: musk, amber, ambrette

miglot formula 18 eau de parfum review

Geurbeleving

Het blijft bijzonder hoe parfum en emoties en herinneringen zo met elkaar verbonden zijn. Ook dit parfum weet dat moeiteloos te doen en roept instant fijne gevoelens op die doen denken aan zomers in het warme Zuiden. Denk aan wandelen door oude dorpjes, struinen over een markt met lokale goods, afkoelen op het bankje van een pleintje in de schaduw van bomen..

De geur opent fris met een explosie van bergamot en mandarijn, maar zodra deze topnoten langzaam vervliegen begint de geurreis pas echt. Subtiel kruidige rozemarijn, warme neroli en sensuele jasmijn die overgaan in verwarmend amber en een skinlike basis van musk en fluweelzacht ambrette. En het blijft knap hoe in zo’n verrassende combinatie een prachtige balans terug te vinden is en iedere geurnoot tot haar recht komt. Ja, ik ben wederom onder de indruk!

MIGLOT 18 is een uniseks eau de parfum die zowel door vrouwen als mannen gedragen kan worden en dan weer bij de één net wat anders uit zal komen dan bij de ander. Zo komen bij mijn man de kruidige geurnoten en warme basis meer naar voren gedurende de dag en bij mij krijgen de bloesems en muskus net wat meer ruimte. Ook fijn: ook dit parfum van MIGLOT blijft heel lang op de huid terug te ruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid

MIGLOT Formula 18 eau de parfum is verkrijgbaar in een 10ml travelspray met lederen etui (€43,50) en in 50ml flacon (€94,50) via de website van MIGLOT.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.