Beauty

Summer musthave | Sothys Shimmering Oil

5 juli 2024

sothys shimmering oil review

Soms heb je van die producten waar je instant ‘verliefd’ op wordt, direct vanaf het eerste gebruik. De Sothys Shimmering Oil is zo’n product en wat mij betreft een absolute musthave voor de zomer. De olie werkt namelijk intensief verzorgend op de huid, voelt licht en niet vet aan, ruikt heeeeeeerlijk én geeft je huid een mooie glow. Lees verder voor een uitgebreide review en het effect ervan op de huid.

‘Lees ook: Skincare tip | Alpha-H Generation Glow resurfacing essence (review).’

sothys shimmering oil review

Sothys shimmering oil for hair and body

De belofte

“Deze parelmoerachtige olie met een satijnachtig gevoel voedt de huid dankzij de kostbare karité – en buriti-oliën, terwijl de schoonheid van de bruine teint behouden blijft.”

Ingrediënten

In deze olie zit onder andere maïsolie, shea olie, macadamia olie en vitamine E en dat maakt een mooie combinatie van aminozuren, goede vetzuren en vooral intensief voedende, verzorgende en huidbeschermende ingrediënten. Mooi om te weten: Sothys is partner van Ténaka, een bedrijf dat oplossingen voor het herstel van mariene ecosystemen implementeert en bijdraagt aan de regeneratie van koraalriffen.

sothys shimmering oil review sothys shimmering oil review

Review

De Sothys shimmering oil komt in een transparante flacon met een spraydop waardoor je het product goed kan doseren. Voor het mooiste effect raad ik wel aan om een hoeveelheid op je handen te sprayen en daarna over je huid te verdelen en niet direct op de huid te sprayen. Ondanks de rijke ingrediënten voelt de olie lichtgewicht aan op de huid en trekt deze snel in. Je huid voelt zo na het insmeren direct zacht en soepel, zonder dat het een vettig of plakkerig laagje achterlaat.

Let op: ondanks dat dit product uitgekomen is in de Sothys Solaire 2024 collectie biedt deze olie géén zonbescherming. Het is dus bedoeld om overdag te dragen óver je zonnebrandcrème of in de avond om je huid – zoals armen, decolleté en benen – een mooie glow te geven wanneer je bijvoorbeeld uit eten of naar een feestje gaat. En dan heb je natuurlijk als heel fijne bonus al die verzorgende ingrediënten die je huid soepel en zacht maken.

Persoonlijk vind ik dit product misschien wel net even te vol en rijk qua ingrediënten om het ook in mijn haren te gebruiken, ik verlies hierdoor mijn weinige volume en mijn haar.. Maar ik denk dat het wel heel mooi kan zijn als je bijvoorbeeld je haren in een strakke knot draagt om dan de fly-aways mee in bedwang te kunnen houden én je haren een subtiele golden glow te geven.

De glow van dit product op de huid vind ik echt prachtig: niet te glitterig of too much, maar mooi en subtiel en het laat je huid er uitzien alsof er een subtiel soft focus filter over ligt. Ik kan me voorstellen dat het effect op een sunkissed huidje misschien nóg mooier zal zijn, maar zelfs mijn lichte huidje oogt er direct zonniger en lekker zomers van :)

En dan heb ik de heerlijke geur nog niet eens aangehaald, want deze is echt perfect voor de zomer. Het doet me denken aan een combinatie van exotische bloemen, luxe zonnebrand en vanille. Love it!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Sothys Shimmering Oil is onderdeel van de Sothys Solaire 2024 collectie en is verkrijgbaar voor €49,00/100ml bij de bekende Sothys verkooppunten zoals instituten en spa’s.

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.