Beauty

Haartrend | De undercut bij lang haar

6 juli 2024

undercut bij lang haar, vrouwen, haartrend, zelf doen/how to

We zagen de undercut een aantal jaar geleden als haartrend voorbij komen, waarbij er vaak een stukje aan de zijkant van het kapsel kort geschoren werd. Dit gaf een stoer, speels en edgy randje aan het kapsel en kon zowel bij een pixie cut als bij langer haar. De undercut anno 2024 is meer verschoven naar de achterkant om een verrassende twist te geven wanneer je je lange haren opsteekt in een staart of knot. In dit artikel lees je alles over de undercut bij lang haar (en welke fijne voordelen dit in de zomermaanden heeft).

‘Lees ook: Haircare | Tips voor het beschermen van je haren tegen zon, zee en chloor.’

De undercut bij vrouwen met lang haar

De undercut, oftewel het stukje dat geschoren wordt en ook wel een ‘opscheer kapsel’ genoemd, kan op veel verschillende manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een smal stukje tot een bredere/hogere strook, van alleen aan de onderkant/achterkant tot naast/boven de oren (sidecut) en er kan ook nog gewerkt worden met het aanbrengen van een geschoren figuur in deze gemillimeterde laag. Dit laatste kan een heel leuk effect geven wanneer je je haren in een knot of hoge staart draagt. In dit artikel zie je hier ter inspiratie op de foto’s een aantal voorbeelden van en zo zie je gelijk dat het geschikt is voor veel verschillende stijlen.

–> Tip: heb je heel dik en vol haar waardoor die trendy bob of lob te wijd uit gaat staan, vraag dan bij je kapper om een undercut bob of een undercut lob. Doordat de onderste laag haren weggeschoren wordt zal het kapsel veel mooier vallen en is het met los haar niet eens zichtbaar!

undercut bij lang haar, vrouwen, haartrend, zelf doen/how to

Kan je zelf een undercut scheren?

Mocht je zelf aan de slag willen gaan om voor een undercut te gaan, hou dan rekening met een aantal tips:

– je hebt hier hulp van een ander bij nodig, want de geschoren lijn moet natuurlijk wel recht zijn
– let bij een tondeuse kopen erop dat je voor kwaliteit gaat,  zodat je een strak en gelijkmatig resultaat krijgt en er geen haren vast blijven zitten tijdens het scheren wat pijn kan doen
– begin altijd met een kleiner en smaller strookje en bekijk dan goed met spiegels of door het (laten) maken van een foto of je de undercut nog een beetje groter/hoger wil
– zit stil en recht ;)
– heb je echt lang haar, dan is het verstandig om eerst een stuk van de lengte te knippen voor je gaat scheren. Een kappersschaar maakt hierin echt het verschil, bestel die dus gerust mee als je bij de kappersgroothandel een tondeuse aan het uitzoeken bent. En yes, als particulier kan je zonder problemen bij een groothandel voor kappers inkopen en weet je dat je in ieder geval goed materiaal in huis haalt
– werk je undercut regelmatig bij voor het mooiste effect.

Voordelen van een undercut in de zomer

Een undercut in de zomer kan bovendien een enorme uitkomst zijn tegen die plakkerige en zweterige onderste haarlaag in de nek. Het geschoren laagje zorgt voor een fris gevoel wanneer je je haren los draagt, geeft klitten in die onderste laag geen kans en geeft ook nog een leuke touch wanneer je je haren opsteekt. Win-win!

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*