Mama & Kind Media

Kids talk | De voordelen van een GPS horloge voor kinderen

19 maart 2025

gps horloge voor kinderen, hoe werkt het en wat zijn de voordelen (ervaring/review One2Track)

Inmiddels hebben wij alweer meer dan twee jaar een GPS horloge voor kinderen in huis, om precies te zijn de One2track Connect NEO, en waar deze eerst door de oudste gebruikt werd kan hij nu worden doorgegeven aan onze jongste. Wij zijn er dus heel erg tevreden over en het heeft het loslaten van ons kind ‘in de vrije wereld’ toch echt een stuk gemakkelijker gemaakt. Er zitten nou eenmaal een aantal heel handige voordelen aan een GPS horloge en daar lees je in dit artikel alles over, inclusief onze ervaring en review!

‘Lees ook: Kids uit tip | Expeditie Blijdorp-app van Diergaarde Blijdorp.’

De voordelen van een GPS horloge voor kinderen

Hoe enorm handig is de technologie van tegenwoordig? Je geeft je kind een cool horloge om te dragen en je kan hiermee als ouder op afstand van alles zien! Je hoeft niet eens een control freak te zijn en je kan je kind(eren) dan misschien al behoorlijk vertrouwen, het blíjven toch kinderen en de wereld om hun heen is toch behoorlijk groot.. En zeker wanneer het buitenspeelseizoen weer begint, is het heel erg fijn om je kind wat vrijheid te geven en alleen buiten te laten spelen, zonder direct toezicht van een ouder. Zeker wanneer je je kind nog net te jong vind voor een eigen telefoon, komt zo’n handige GPS horloge kind de hoek omkijken met tal van voordelen:

–  je kind heeft een horloge bij zich en kan zo zelf de tijd in de gaten houden
– je kind kan jou bereiken door middel van bellen, chatten of zelfs videobellen
– jij kan als ouder andersom natuurlijk ook je kind bellen, chatten of videobellen
– sommige van deze telefoons hebben ook een fotosnap-functie waardoor je kind je leuke foto’s door kan sturen
– afhankelijk van het type zit er soms een rekenmachine, stappenteller en/of stopwatch ingebouwd, waar je kind wat van kan leren of kan gebruiken tijdens spelletjes
– je kan veilige zones instellen zodat je met je kind afspreekt tot waar hij of zij buiten mag spelen en jij een melding krijgt wanneer je kind buiten deze zone komt (inclusief locatie waar je kind is)
– je kan met de GPS-functie bekijken waar je kind buiten aan het spelen is, of bij welk vriendje of vriendinnetje (scheelt weer een rondje meters maken door de wijk om je kind te zoeken..)
– je kind kan het GPS horloge mee naar school nemen in een stille modus, maar zo wel na school bijvoorbeeld een berichtje sturen of bellen dat hij of zij met iemand gaat afspreken.

Hoe werkt een GPS horloge voor kinderen?

Eigenlijk is het concept van zo’n horloge heel eenvoudig: het GPS horloge bevat een SIM kaart en is daarmee een mobiele telefoon geworden waarmee je kan bellen en gebeld kan worden. Afhankelijk van het model zit er soms ook een chatfunctie of zelfs een mogelijkheid tot videobellen op. Via de internetverbinding worden positiegegevens uitgewisseld en via de app die je als ouder op je eigen smartphone zet kan je zo van alles aan gegevens inzien. Het grootste verschil met een smartphone is dat het handzaam is en niet vergeten kan worden, aangezien het om de pols gedragen wordt, en er geen spelletjes of social media functies op zitten. Het is dus puur een middel waardoor het kind de tijd in de gaten kan houden en met jou als ouder in contact kan komen (en dit laatste natuurlijk ook andersom!).

gps horloge voor kinderen, hoe werkt het en wat zijn de voordelen (ervaring/review One2Track)

Onze ervaring met One2track

Wij hebben de One2track Connect NEO nu dus ruim twee jaar in huis en onze oudste dochter kreeg deze toen ze net negen jaar was. We vonden haar nog te jong voor een eigen telefoon en oud genoeg om ook zonder toezicht buiten te mogen spelen, maar toch vonden – zowel wij als zijzelf – dit ook nog wel een grote stap.

De grootste voordelen vinden wij als ouder toch wel dat ze hiermee stap voor stap meer zelfstandigheid en daarmee meer zelfvertrouwen krijgt, dat ze het horloge niet op afstand zelf uit kan zetten (kan alleen op afstand via de app), dat je in contact kan blijven met elkaar, bij twijfel even kan checken waar ze is (en dat werkt behoorlijk nauwkeurig qua speelpleintje, speeltuin of zelfs adres van vriendinnetjes waar ze binnen speelde), het instellen was zonder moeite snel voor elkaar, het horloge kan tegen een stootje en de kosten van het dataverbruik of abonnement zijn laag. Ook fijn: als ouder stel je in welke telefoonnummers er in het GPShorloge komen te staan, een kind kan er dus niet zomaar mee naar iedereen bellen en buitenstaanders die er niet in staan kunnen dus ook niet naar het 06-nummer van het horloge bellen.

Met dit GPS horloge als tussenstap naar een eerste smartphone kon onze oudste dochter zo zelf de tijd bijhouden om zich aan de afspraak te houden wanneer ze naar huis moest komen, heeft ze tijdens het buitenspelen haar handen vrij, kon ze even bellen of videobellen als buitenspeelplannen veranderden, als ze wilde vragen of het iets later mocht worden of dat ze ook met een ander vriendinnetje even mee mocht om bij hun thuis wat te drinken bijvoorbeeld. Ook videobelde ze wel eens als ze ergens iets leuks aan het doen was :)

Inmiddels is ze elf jaar en heeft ze een eigen telefoon waardoor we het GPS horloge niet meer gebruiken. Maar.. deze komt binnenkort weer uit de kast aangezien onze jongste nu naar de leeftijd toe gaat waarin ze ook af en toe eens buiten wil spelen met alleen een vriendinnetje. Spannend en toch ook wel weer leuk om met de tweede die fase in te gaan en leuk om hetzelfde product opnieuw te kunnen gaan gebruiken!

Liefs,
Desirée

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram! Volg me hier ook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*